Moje první chaloupka

Ingredience:

Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy

Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C

Postup:

Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....

NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená ;-)

"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!" :-D

DSCN7811b
22.12.2016 9:30:01
Emoce:
Komentáře:
  • samsonoh 4.11.2017 0:12

    Mňaaaam!

  • buccaneerka2 4.11.2017 0:52

    A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče. :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 4.11.2017 9:00

    Ooo mňaam :D :D Tohle si musím udělat :D Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní

  • samsonoh 4.11.2017 10:11

    Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
    Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť :-)

  • buccaneerka2 4.11.2017 10:14

    samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to. :)

  • samsonoh 4.11.2017 10:41

    Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!! :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.