Moje první chaloupka

Ingredience:

Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy

Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C

Postup:

Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....

NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená ;-)

"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!" :-D

DSCN7811b
22.12.2016 9:30:01
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #43390 18.11.2013 17:29

    Krásný pocit, že? :) Moc gratuluji k prvním šťouchanečkům :)

  • Elis18 18.11.2013 17:33

    Jj, moc hezký. Ale zatím je to jen takový slaboučký, když třeba ležím a najednou malinký šťouchnutí ;-)

  • Borlova 18.11.2013 20:11

    Paráda, teď už to bude pěkně sílit;-), já už to občas cítím i bolestivě a pěkně to jde vidět, jak mi skáče bříško:-D. Ale já už cítím pohyby déle a dřív než při prvním mimi;-) Užívej si to, je to nádherný pocit a počkej až to bude výraznější;-)

  • Elis18 19.11.2013 8:12

    Tak to mě zatím bříško neskáče :) Občas to bylo už i tak o týden dřív, ale nepoznala sem, jestli to jsou pohyby nebo co to je :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.