Moje první chaloupka
Ingredience:
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Postup:
Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....
NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená
"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!"
Krásný pocit, že?
Moc gratuluji k prvním šťouchanečkům
Jj, moc hezký. Ale zatím je to jen takový slaboučký, když třeba ležím a najednou malinký šťouchnutí
Paráda, teď už to bude pěkně sílit
, já už to občas cítím i bolestivě a pěkně to jde vidět, jak mi skáče bříško
. Ale já už cítím pohyby déle a dřív než při prvním mimi
Užívej si to, je to nádherný pocit a počkej až to bude výraznější
Tak to mě zatím bříško neskáče
Občas to bylo už i tak o týden dřív, ale nepoznala sem, jestli to jsou pohyby nebo co to je 
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.