Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #56869 7.1.2015 13:32

    vypadá to hodně dobře. jen mě zaujala ta jedna fazolka-to tam je "kdo ji najde"??

  • Bývalá uživatelka #24613 7.1.2015 13:56

    Jojo, taky jsem přemýšlela, co s ní :D

  • Bývalá uživatelka #136411 7.1.2015 14:06

    Ale kde je ta fazolka?:-D

  • bestie 7.1.2015 15:03

    Jj, vloží se dovnitř pro štěstí, ale musí být opravdu větší, aby se neupekla doměkka, pak by jí nikdo nenašel :)

  • bestie 7.1.2015 15:07

    Doba přípravy byla delší, protože jsem dělala dva najednou. Kvůli absenci cukru někomu nemusí chutnat, ale pro nás je to vždy příjemná změna po Vánocích...

  • Bývalá uživatelka #56869 7.1.2015 15:12

    tak ona mrkev je docela sladká a pokud se tam nedají kyselý jabka ale nějaký hodně sladký, tak to je určitě taky moc dobrý

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.