Mrkvová bábovka
Ingredience:
450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C
Postup:
Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně
Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...
Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!
vypadá to hodně dobře. jen mě zaujala ta jedna fazolka-to tam je "kdo ji najde"??
Jojo, taky jsem přemýšlela, co s ní
Ale kde je ta fazolka?
Jj, vloží se dovnitř pro štěstí, ale musí být opravdu větší, aby se neupekla doměkka, pak by jí nikdo nenašel
Doba přípravy byla delší, protože jsem dělala dva najednou. Kvůli absenci cukru někomu nemusí chutnat, ale pro nás je to vždy příjemná změna po Vánocích...
tak ona mrkev je docela sladká a pokud se tam nedají kyselý jabka ale nějaký hodně sladký, tak to je určitě taky moc dobrý
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.