Mrkvová bábovka
Ingredience:
450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C
Postup:
Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně
Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...
Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!
Krásný pocit, že?
Moc gratuluji k prvním šťouchanečkům
Jj, moc hezký. Ale zatím je to jen takový slaboučký, když třeba ležím a najednou malinký šťouchnutí
Paráda, teď už to bude pěkně sílit
, já už to občas cítím i bolestivě a pěkně to jde vidět, jak mi skáče bříško
. Ale já už cítím pohyby déle a dřív než při prvním mimi
Užívej si to, je to nádherný pocit a počkej až to bude výraznější
Tak to mě zatím bříško neskáče
Občas to bylo už i tak o týden dřív, ale nepoznala sem, jestli to jsou pohyby nebo co to je 
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.