Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #43390 18.11.2013 17:29

    Krásný pocit, že? :) Moc gratuluji k prvním šťouchanečkům :)

  • Elis18 18.11.2013 17:33

    Jj, moc hezký. Ale zatím je to jen takový slaboučký, když třeba ležím a najednou malinký šťouchnutí ;-)

  • Borlova 18.11.2013 20:11

    Paráda, teď už to bude pěkně sílit;-), já už to občas cítím i bolestivě a pěkně to jde vidět, jak mi skáče bříško:-D. Ale já už cítím pohyby déle a dřív než při prvním mimi;-) Užívej si to, je to nádherný pocit a počkej až to bude výraznější;-)

  • Elis18 19.11.2013 8:12

    Tak to mě zatím bříško neskáče :) Občas to bylo už i tak o týden dřív, ale nepoznala sem, jestli to jsou pohyby nebo co to je :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.