Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Komentáře:
  • Martasek89 5.7.2012 19:41

    Ty máš jít na kontrolu zase?

  • Maki89 5.7.2012 19:46

    Jo....dr. mi řekla,že se při kojení chodí každý 3 měsíce;-)

  • Martasek89 5.7.2012 19:47

    Mně nikdo neříkal, takže jdu za měsíc po roce na prohlídku :)

  • Bývalá uživatelka #29722 6.7.2012 11:26

    Mě taky doktor nic neřikal. Taky půjdu až po roce.

  • Maki89 6.7.2012 16:02

    To víte holky....jiný kraj,jiný mrav:-D

  • Martasek89 6.7.2012 16:18

    Tak mě to neva, co bych tam furt chodila za dr, stačilo, že jsem musela chodit pro HA :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.