Pruský mřížkový koláč

Ingredience:

Kvásek: mléko, cukr, droždí
Těsto: máslo, cukr moučka, žloutek, hrubá mouka, sůl, pomerančová kůra, vanilkový cukr
Tvarohová náplň: tvaroh, cukr moučka, vajíčko
Maková náplň: mléko, mletý mák, cukr moučka, vanilkový cukr, med, máslo, strouhaný perník na zahuštění

Porce: 10 | Doba přípravy: 60 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Pošlu zájemcům. Klasické kynuté těsto. Náplň jsem dávala povidla nebo tvarohovou s vajíčkem a cukrem.

signal-2018-01-22-204011
27.01.2018 11:10:18
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #176511 3.2.2018 17:02

    Vypadá luxusně

  • terryk 3.2.2018 18:39

    Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci:-D ale ta sekaná vypadá luxusně!!

  • buccaneerka2 3.2.2018 20:44

    terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso. :-D navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.

  • terryk 3.2.2018 20:54

    Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla:-D a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli:-) jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou:-)

  • buccaneerka2 3.2.2018 21:01

    Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.

  • terryk 3.2.2018 21:06

    To věřím:-) zní to lákavě.

  • Bývalá uživatelka #161912 4.2.2018 19:23

    Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic :-D do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku :-D nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat :-( asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny :-D

  • buccaneerka2 4.2.2018 20:37

    envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít. :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.