Konečně rychlé, dobré, povedené muffiny :-)

Ingredience:

2 hrnky mouky, půl hrnku cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, hrnek mléka, půl hrnku oleje, jedno vajíčko, jeden vanilkový pudinkový prášek

Porce: 4 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: 15-20 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Všechny ingredience smíchat, naplnit formičky, případně ozdobit strouhanou čokoládou nebo něčím jiným podle chuti, dát do trouby a asi po 20 minutách je hotovo.

Tohle jsou první muffiny, které mi fakt vyšly, bez práce, úplně snadno, navíc je těsta dost na 20 kusů, prostě paráda. :-)

signal-2018-05-02-221847 signal-2018-05-02-221758
02.05.2018 22:35:15
Emoce:
Komentáře:
  • inah91 25.11.2017 15:09

    Mňamka! :-) Co je to PDP? :-D Prášek do pečiva? :-) A myslíš, že by místo kefíru šel obyčejný bílý jogurt? Kolik jsi tam dávala toho kefíru? :-) Díky :-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:02

    Ahoj, ano, je to prášek do pečiva. Určitě můžeš dát i bílý jogurt, případně mléko. Kefíru jsem dávala 400 ml, ale bylo to tuhé, takže jsem dodávala mléko. Půl litru bude akorát.

  • inah91 25.11.2017 17:03

    Už na tom pracuju ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:25

    inah91 Super, pak dej vědět, jak to dopadlo. :-) Jinak já si při ochutnání říkám, že těch povidel jsem tam mohla dát daleko více - jsou cítit jenom maličko, tak bych to klidně příště asi mázla po celém povrchu a pokryla piškoty hustěji, ale dá se to i tak. A taky jsem ještě viděla jeden fígl u jiné buchty - po upečení udělat do buchty koncem vařečky díry a až potom nalévat polevu - ona do těch děr nateče a je to potom chutnější, když je uvnitř, nejenom navrchu.

  • inah91 25.11.2017 19:56

    buccaneerka2 čoveče, tak je to dobré, čekala jsem, že to bude suché, ale je to mňamka. tak ještě jednou díky za inspiraci ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 20:45

    inah91 Já mám odmala ráda veškeré kefírové, kyškové a jogurtové buchty právě proto, že jsou mokré. :-)

  • Bývalá uživatelka #180456 26.11.2017 0:13

    Mnam,tebe chci domu! :-D
    Budu muset taky udělat,protože si nedokážu představit tu chut..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.