Konečně umím upéct krásnou bábovku :-)

Ingredience:

2 vejce, 140 g cukru, 400 g mouky (200 g hrubé, 200 g hladké), PDP, 500 ml kyšky (já mám kelímek 400, tak dolévám mlékem), 200 ml oleje

Porce: 8 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 60 minut | Teplota: 170 °C

Postup:

Všechno smíchat, nalít do vymazané, vysypané formy a péct v troubě, dokud není špejle čistá. Mně to vychází přesně na hodinu při 170 stupních. Už třikrát za sebou mi vyšla takto krásně, tak jsem špatná, protože bábovka mi dřív nikdy nevyšla. Tento recept se peče sám. :-)

signal-2018-05-20-150457 signal-2018-05-20-150857
20.05.2018 22:21:28
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #180317 20.5.2018 23:14

    Ta vypada opravdu krasne. Rekla bych, ze je i "nedusiva", tak bych ji mohla zkusit upect. :-)

  • buccaneerka2 20.5.2018 23:25

    Je právě z té kyšky krásně mokrá, vůbec nedusí. Vždycky jsem bojovala s tím, že nahoře se mi už pálila a uvnitř nebyla upečená, potom nešla vyklopit a různé jiné problémy. Tahle mi vyšla už potřetí úplně krásně a miluju, že ji dám na hodinu na trouby a fakt se o nic nestarám, nekontroluju, prostě se vždycky povede na těch 170 stupňů. Fakt doporučuju. A začala jsem vysypávat formu hrubou moukou, což se mi taky osvědčilo víc než polohrubá.

  • samsonoh 21.5.2018 5:57

    No vypadá vážně krásně, už se můžeš vdávat ;-)

  • terryk 21.5.2018 7:04

    Hurá, konečně něco neketo!!!! Díky:-) Je krásná a bude-li mít někdy nějaké pekařské ambice, vyzkouším:-)

    PS: když to všechno smíchám a kydnu do formy, to hnědý se mi udělá jak?

  • buccaneerka2 21.5.2018 7:11

    samsonoh Tak tuhle větu jsem slyšela už před deseti lety, když jsem zvládla 10 různých pečených dezertů.

  • buccaneerka2 21.5.2018 7:16

    terryk To dělám tak, že z toho smíchaného do formy naleju jen trochu, potom si zbytek rozdělím na dvě části, přidám asi dvě lžíce kakaa do jedné části, druhou nechám bez. A leju do formy na střídačku a po nové vrstvě vždycky trochu promíchám špejlí.
    Zásada je, že hnědé musí být trochu méně než bílé, protože se to jinak všechno slije dohněda.

  • terryk 21.5.2018 7:18

    Ty jo, tak přece je tam nějakej háček, tohle bych to určitě zvorala:-D já umím maximalne těsto zamíchat a komplet nalejt do formy:-D

  • buccaneerka2 21.5.2018 7:19

    terryk i tak bude dobrá, ty barvy jsou jenom na efekt. Může být celá světlá nebo dáš kakao hned a bude celá kakaová.

  • terryk 21.5.2018 7:38

    Tak to bych mohla zvládnout:-D

  • buccaneerka2 21.5.2018 8:03

    terryk Určitě! Pro mě byla fakt bábovka dlouho postrach a výzva současně. Až jsem našla tento recept, vychytala dobu pečení a teď bych ji pekla i 2x za týden. :-D

  • terryk 21.5.2018 8:24

    :-D to věřím, když se daří, tak to by člověk pekl furt::-D

  • Bývalá uživatelka #182027 21.5.2018 17:56

    Upeču za chvilku dětem :-)Já peču pořád a baví mě to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.