Konečně umím upéct krásnou bábovku :-)
Ingredience:
2 vejce, 140 g cukru, 400 g mouky (200 g hrubé, 200 g hladké), PDP, 500 ml kyšky (já mám kelímek 400, tak dolévám mlékem), 200 ml oleje
Porce: 8 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 60 minut | Teplota: 170 °C
Postup:
Všechno smíchat, nalít do vymazané, vysypané formy a péct v troubě, dokud není špejle čistá. Mně to vychází přesně na hodinu při 170 stupních. Už třikrát za sebou mi vyšla takto krásně, tak jsem špatná, protože bábovka mi dřív nikdy nevyšla. Tento recept se peče sám.
20.05.2018 22:21:28
Taky dělám,jen bez mrkve a se smetanou a nahoru krutony-mňamka
Takhle se dělají všechny krémové polévky a můžeš ji udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, nebo např. hub.
sladkabudoucnost No, asi jsem v polévkách žabař. Doteď jsem vařila jenom vývar, zeleninovou z mražené zeleniny a zelňačku.
A když jsem dělala pórkovou krémovou, tak mi to přišlo zdlouhavé.
buccaneerka2 Já vařím fakt strašně ráda, je to můj koníček. Kdybys někdy chtěla poradit, nebo něco, tak se klidně zeptej. Když budu vědět, ráda poradím.
Ráda bych recepty na dobré polévky, které se vaří samy a můžu je vařit ve velkém pro 6 lidi na dva dny.
O vaření mi už nic neříkejte. Já vařím celý život a tak vím, co je dobré a co se naopak mezi 4 stěny do kuchyně nesmí žádným způsobem dostat. Jednou věcí, kterou v kuchyni nenávidím je staré a špinavé nádobí. To je něco, za co bych dokázala i střílet. Když nemáte pořádek, nemůžete vytvářet hodnoty.
I já nemám ráda špinavé nádobí. A kor když je to něco kvalitního, jako je třeba nádobí z e-shopu https://www.zgastro.cz. Tolik peněz jsem za to s mým manželem utratila a teď abych se snažila někoho ještě ukočírovat aby ho umýval. Já umývám nádobí hned po uvaření a je klid.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.