Vegan cheesecake
Ingredience:
1 ¼ šálky Grahamové sušenky (asi 10 sucharu)
1 lžička skořice
1/3 šálku Provamel Soya margarín (rozpuštěné)
1 polévková lžíce rýžového sirupu
¾ šálku, cukru
¾ šálku sojového jogurtu (Provamel, Kalma)
¼ šálku hladké mouky
2 polévkové lžíce sojového mléka
1 ½ lžičky citronové šťávy
1 čajová lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
25 g Tofutti roztíratelný sýr natur,
Porce: 4 | Doba pečení: 90 | Teplota: 180 °C
Postup:
1) rozlámeme grahamové sušenky na malé kousky, rozmixujeme i se skořicí.
Dokud s toho nebudou jen malé drobky
2) smíchat vegan máslo s rýžovým sirupem
V malém rendlíku na mírném ohni, ušlehejte Vegan máslo a rýžový sirup
3) Spojte ingredience,
Přidejte Vegan máslo do misky obsahující grahamové drobky a důkladně ručně promíchejte vidličkou, dokud nejsou rovnoměrně nasycené.
4) Pokud je to možné, zapněte na rozehřátí troubu Předehřejte troubu na 180C).
tak a rukou začneme stlačovat do formičky směs ( jsem pohodlná, máčkám to tam dnem od skleničky... 😂 )
5) Smíchejte sojové mléko, sojový jogurt, hladkou mouku, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl
6) Tofutti roztíratelný sýr natur, smícháme se sojovým jogurtem a cukrem, vše důkladně rozmíchat.
7) vše dát do formy..
Pečeme po dobu 1 hodiny, 30 minut. Pak by se měl nechat dát přes noc odležet, ale kdo chce, může slupnout hned po vychladnutí,.
a snad vám veganský cheesecake bude chutnat
(pokud jsem něco vynechala tak doplním, já a psaní receptu není nic pro mně, většinou to vše totiž dělám jinak )
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.