Porce: 8 | Doba pečení: cca 25 minut | Teplota: 180 °C
Na korpus:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
3 lžíce kakaa
1 lžičku jedlé sody
špetku (1/2 lžičky) soli
1 lžičku jablečného octu
1 lžičku vanilkového extraktu
5 lžic slunečnicového oleje
1 hrnek vody
Na polevu:
1 hrnek čokoládových peciček (nebo kostiček kvalitní čokolády)
1/4 hrnku rostlinného mléka (já zvolila sójové)
3 lžíce kokosového oleje
1 lžičku vanilkového extraktu
cca 2 hrnky moučkového cukru (zkuste moučku ze třtinového cukru, má zajímavější chuť)
Porce: 4 | Doba přípravy: 10 | Doba vaření: 0 | Doba pečení: 0
1 uzené tofu nebo tofu natural
1 cibule
2 stroužky česneku
pár kuliček nového koření, pepře, bobkový list, papriku, kari, sůl a olej
Šroubovací sklenice.
Porce: 4
2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti
a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D
Porce: 4 | Doba pečení: 90 | Teplota: 180 °C
1 ¼ šálky Grahamové sušenky (asi 10 sucharu)
1 lžička skořice
1/3 šálku Provamel Soya margarín (rozpuštěné)
1 polévková lžíce rýžového sirupu
¾ šálku, cukru
¾ šálku sojového jogurtu (Provamel, Kalma)
¼ šálku hladké mouky
2 polévkové lžíce sojového mléka
1 ½ lžičky citronové šťávy
1 čajová lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
25 g Tofutti roztíratelný sýr natur,