Vegan cheesecake

Ingredience:

1 ¼ šálky Grahamové sušenky (asi 10 sucharu)
1 lžička skořice
1/3 šálku Provamel Soya margarín (rozpuštěné)
1 polévková lžíce rýžového sirupu

¾ šálku, cukru
¾ šálku sojového jogurtu (Provamel, Kalma)
¼ šálku hladké mouky
2 polévkové lžíce sojového mléka
1 ½ lžičky citronové šťávy
1 čajová lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli

25 g Tofutti roztíratelný sýr natur,

Porce: 4 | Doba pečení: 90 | Teplota: 180 °C

Postup:

1) rozlámeme grahamové sušenky na malé kousky, rozmixujeme i se skořicí.
Dokud s toho nebudou jen malé drobky :)

2) smíchat vegan máslo s rýžovým sirupem
V malém rendlíku na mírném ohni, ušlehejte Vegan máslo a rýžový sirup

3) Spojte ingredience,
Přidejte Vegan máslo do misky obsahující grahamové drobky a důkladně ručně promíchejte vidličkou, dokud nejsou rovnoměrně nasycené.

4) Pokud je to možné, zapněte na rozehřátí troubu Předehřejte troubu na 180C).
tak a rukou začneme stlačovat do formičky směs ( jsem pohodlná, máčkám to tam dnem od skleničky... 😂 )

5) Smíchejte sojové mléko, sojový jogurt, hladkou mouku, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl

6) Tofutti roztíratelný sýr natur, smícháme se sojovým jogurtem a cukrem, vše důkladně rozmíchat.

7) vše dát do formy.. :)
Pečeme po dobu 1 hodiny, 30 minut. Pak by se měl nechat dát přes noc odležet, ale kdo chce, může slupnout hned po vychladnutí,.

a snad vám veganský cheesecake bude chutnat :)
(pokud jsem něco vynechala tak doplním, já a psaní receptu není nic pro mně, většinou to vše totiž dělám jinak )

22.09.2014 19:55:18
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.