Vegan cheesecake

Ingredience:

1 ¼ šálky Grahamové sušenky (asi 10 sucharu)
1 lžička skořice
1/3 šálku Provamel Soya margarín (rozpuštěné)
1 polévková lžíce rýžového sirupu

¾ šálku, cukru
¾ šálku sojového jogurtu (Provamel, Kalma)
¼ šálku hladké mouky
2 polévkové lžíce sojového mléka
1 ½ lžičky citronové šťávy
1 čajová lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli

25 g Tofutti roztíratelný sýr natur,

Porce: 4 | Doba pečení: 90 | Teplota: 180 °C

Postup:

1) rozlámeme grahamové sušenky na malé kousky, rozmixujeme i se skořicí.
Dokud s toho nebudou jen malé drobky :)

2) smíchat vegan máslo s rýžovým sirupem
V malém rendlíku na mírném ohni, ušlehejte Vegan máslo a rýžový sirup

3) Spojte ingredience,
Přidejte Vegan máslo do misky obsahující grahamové drobky a důkladně ručně promíchejte vidličkou, dokud nejsou rovnoměrně nasycené.

4) Pokud je to možné, zapněte na rozehřátí troubu Předehřejte troubu na 180C).
tak a rukou začneme stlačovat do formičky směs ( jsem pohodlná, máčkám to tam dnem od skleničky... 😂 )

5) Smíchejte sojové mléko, sojový jogurt, hladkou mouku, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl

6) Tofutti roztíratelný sýr natur, smícháme se sojovým jogurtem a cukrem, vše důkladně rozmíchat.

7) vše dát do formy.. :)
Pečeme po dobu 1 hodiny, 30 minut. Pak by se měl nechat dát přes noc odležet, ale kdo chce, může slupnout hned po vychladnutí,.

a snad vám veganský cheesecake bude chutnat :)
(pokud jsem něco vynechala tak doplním, já a psaní receptu není nic pro mně, většinou to vše totiž dělám jinak )

22.09.2014 19:55:18
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:13

    to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou ;-)

  • full.avl 3.1.2015 17:21

    tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3 :D nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní. :)

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:23

    mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky :D

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 18:41

    Ty jo, tak to asi zkusím :-) Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?

  • full.avl 3.1.2015 18:56

    Sedna stačí namočit :) já jí zobu i za syrova normálně :-) Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala. :) Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
    Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 19:12

    Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus :-)

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 19:14

    Díky! :-) Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku :-D

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 19:35

    sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství ;-) kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa :-)

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 22:02

    Tak urcite casem nejaky vyzkousim :-)

  • Bývalá uživatelka #40352 4.1.2015 1:40

    Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim :)

  • full.avl 6.1.2015 10:49

    Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla :-)

    suenos zelenou :)

  • Bývalá uživatelka #136411 6.1.2015 11:00

    aha tak diky :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.