Falafel
Ingredience:
2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti
a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D
Porce: 4
Postup:
2 hrnky cizrny namočíme na 12 hod. (zdvojnásobí objem). - Ale abych pravdu řekla, namáčím i na hodinu
Slijeme a pečlivě rozmixujeme na jemnou kaši. ( pozor cizrnu nevaříme, rozpadala by se!) Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a házíme do rozpáleného oleje.
No a příloha klasika, omýt , oloupat a nakrájet brambory, dát alobal na plech, a šup do trouby na 60 min
Dále k tomu na talíři vedle rajče, okurka (jenže jsem nechtěla vypadat jak nenažranec, tak jsem vyfotila bez toho )
Falafelu u nás neodolají ani "masožravci" tak snad u vás bude mít také úspěch !
Dobrou chuť
Taky dělám,jen bez mrkve a se smetanou a nahoru krutony-mňamka
Takhle se dělají všechny krémové polévky a můžeš ji udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, nebo např. hub.
sladkabudoucnost No, asi jsem v polévkách žabař. Doteď jsem vařila jenom vývar, zeleninovou z mražené zeleniny a zelňačku.
A když jsem dělala pórkovou krémovou, tak mi to přišlo zdlouhavé.
buccaneerka2 Já vařím fakt strašně ráda, je to můj koníček. Kdybys někdy chtěla poradit, nebo něco, tak se klidně zeptej. Když budu vědět, ráda poradím.
Ráda bych recepty na dobré polévky, které se vaří samy a můžu je vařit ve velkém pro 6 lidi na dva dny.
O vaření mi už nic neříkejte. Já vařím celý život a tak vím, co je dobré a co se naopak mezi 4 stěny do kuchyně nesmí žádným způsobem dostat. Jednou věcí, kterou v kuchyni nenávidím je staré a špinavé nádobí. To je něco, za co bych dokázala i střílet. Když nemáte pořádek, nemůžete vytvářet hodnoty.
I já nemám ráda špinavé nádobí. A kor když je to něco kvalitního, jako je třeba nádobí z e-shopu https://www.zgastro.cz. Tolik peněz jsem za to s mým manželem utratila a teď abych se snažila někoho ještě ukočírovat aby ho umýval. Já umývám nádobí hned po uvaření a je klid.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.