Falafel
Ingredience:
2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti
a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D
Porce: 4
Postup:
2 hrnky cizrny namočíme na 12 hod. (zdvojnásobí objem). - Ale abych pravdu řekla, namáčím i na hodinu
Slijeme a pečlivě rozmixujeme na jemnou kaši. ( pozor cizrnu nevaříme, rozpadala by se!) Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a házíme do rozpáleného oleje.
No a příloha klasika, omýt , oloupat a nakrájet brambory, dát alobal na plech, a šup do trouby na 60 min
Dále k tomu na talíři vedle rajče, okurka (jenže jsem nechtěla vypadat jak nenažranec, tak jsem vyfotila bez toho )
Falafelu u nás neodolají ani "masožravci" tak snad u vás bude mít také úspěch !
Dobrou chuť
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.