Falafel

Ingredience:

2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti

a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D

Porce: 4

Postup:

2 hrnky cizrny namočíme na 12 hod. (zdvojnásobí objem). - Ale abych pravdu řekla, namáčím i na hodinu :)

Slijeme a pečlivě rozmixujeme na jemnou kaši. ( pozor cizrnu nevaříme, rozpadala by se!) Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a házíme do rozpáleného oleje. :)

No a příloha klasika, omýt , oloupat a nakrájet brambory, dát alobal na plech, a šup do trouby na 60 min :)

Dále k tomu na talíři vedle rajče, okurka (jenže jsem nechtěla vypadat jak nenažranec, tak jsem vyfotila bez toho :D )

Falafelu u nás neodolají ani "masožravci" tak snad u vás bude mít také úspěch !
Dobrou chuť :)

03.01.2015 17:09:04
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:28

    Ježiš to bych si dala :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:39

    bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:41

    Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho :D Tos neviděla :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:44

    jo takhle :-D no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:47

    No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky :D Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:48

    no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško :(

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:53

    Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě :) v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila :) i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád:)

  • Bývalá uživatelka #92984 13.3.2017 14:15

    To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala :-D

  • samsonoh 13.3.2017 14:27

    jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší :-D a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho :-D

  • Bývalá uživatelka #104110 13.3.2017 18:21

    Tyjo,honi me mlsna:-D Ale nesmim:-)

  • samsonoh 13.3.2017 19:24

    Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.