Falafel
Ingredience:
2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti
a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D
Porce: 4
Postup:
2 hrnky cizrny namočíme na 12 hod. (zdvojnásobí objem). - Ale abych pravdu řekla, namáčím i na hodinu
Slijeme a pečlivě rozmixujeme na jemnou kaši. ( pozor cizrnu nevaříme, rozpadala by se!) Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a házíme do rozpáleného oleje.
No a příloha klasika, omýt , oloupat a nakrájet brambory, dát alobal na plech, a šup do trouby na 60 min
Dále k tomu na talíři vedle rajče, okurka (jenže jsem nechtěla vypadat jak nenažranec, tak jsem vyfotila bez toho )
Falafelu u nás neodolají ani "masožravci" tak snad u vás bude mít také úspěch !
Dobrou chuť
taky zkusím
Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal
Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka
JJ, přesně tak
Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá 
Taky skusím, děkuji za dobrý tip
Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol
Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré
A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší
Tak to rozhodně
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.