Tofulín
Ingredience:
1 uzené tofu nebo tofu natural
1 cibule
2 stroužky česneku
pár kuliček nového koření, pepře, bobkový list, papriku, kari, sůl a olej
Šroubovací sklenice.
Porce: 4 | Doba přípravy: 10 | Doba vaření: 0 | Doba pečení: 0
Postup:
Tofu, cibuli a česnek libovolně nakrájejte. Tofu obalujte v koření a skládejte do sklenice. Tofu prokládejte cibulí, česnekem a kořením. Jakmile bude sklenice naplněna, zalijte kvalitním olejem a dejte pozor aby ve sklenici nezůstaly vzduchové bublinky. Dejte do ledničky na 10 dní odležet.
Důležité je, nechat tofu odležet minimálně týden, aby více nasálo chuť koření a lépe se proleželo.
Já dělám do dvou sklenic, protože nikdy mi jedna nevydrží týden. ☺
07.01.2016 18:08:57
Mňaaaam!
A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče.
Ooo mňaam
Tohle si musím udělat
Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní
Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť
samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to.
Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.