Šátečky s listového těsta s budinkem a broskví

Ingredience:

listové těsto 500g, 1baliček vanilkového pudinku,300ml mléka,50gcukr krupice, vejce na potření,2 žkoutky ,broskve300g, mouka hladká na podsypání

Porce: 4 | Doba přípravy: 30 | Doba pečení: 25 | Teplota: 180 °C

Postup:

pracovní desku si posypeme hladkou moukou těsto rozválíme na cca 3 mm silný plat ,který rozkrájíme na čtverce, pak si uvaříme klasický pudink hustý a za stálého míchání ho necháme úplně vychladnout ,pak postupně do pudinku zašleháme žloutky a daváme lžící na nachystané čtverce a na pudink pak plátek broskve, růžky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a stočíme dovnitř, abychom vytvořili šátečky pak přendáme na plach, který jsme si vyložili pečícím papírem ještě z horní části šátečky potřeme vejcem a dáme do předehřáté trouby péct

06.08.2013 21:15:19
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.