Andělský nadýchaný perník

Ingredience:

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 40

Postup:

Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

POZNÁMKA :
Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

2014-01-21 18.26.39
21.01.2014 19:06:30
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:28

    Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou. :-) Děkuju za receptík.

  • JanaRad 10.1.2013 17:36

    Krásný chlebíček, hned bych si dala ;-)

  • Martasek89 10.1.2013 17:44

    Není zač, já pekárnu neuznávám :)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:45

    No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju. :D

  • Martasek89 10.1.2013 17:46

    Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala :D

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:53

    :) Víš co mě ještě na chlebu z pekárny štve? Že nemá tu dobrounkou křupavou kůrčičku, jako chleba z trouby. :-)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:54

    Je to prostě taková vybledlá kostka :D

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 18:57

    Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím :-)
    a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
    Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??

    holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil :'-( a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil :(

  • Martasek89 10.1.2013 19:00

    Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí :) Během 10 minut hotovo.

  • Martasek89 10.1.2013 19:01

    Mouka klasická hladká.

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 19:35

    Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.

  • Martasek89 10.1.2013 19:41

    Mívám i přímo chlebovou :) A taky jsem míchala chvíli :)

  • Martasek89 10.1.2013 19:44

    http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg

  • Bývalá uživatelka #34991 11.1.2013 5:45

    Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

  • Bývalá uživatelka #18914 11.1.2013 7:09

    Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.