Skořicoví šneci aneb cinnamon rolls
Ingredience:
Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč
Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)
Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C
Postup:
Ohřát mléko, rozpustit v něm máslo, přidat a rozmíchat cukr a přidat droždí. Nechat naskočit. Potom přidat mouku a vše smíchat. Nechat dobře vykynout. Potom rozdělit na dvě části (bylo ho nečekaně hodně) a do těsta zapracovat prášek do pečiva a ještě trochu mouky. Vyválet obdélníkový tvar. Bohatě pomazat máslem, nasypat skořici, kdo chce tak skořicový cukr, obyč. cukr atd. Poté zatočit, nakrájet, naskládat na vymazaný plech/formu a nechat ještě trochu nakynout. Péct 25-30 minut na 180°C.
P.S.: Měla jsem čerstvé droždí. Těsto musí být spíš měkčí a vláčnější než husté a pevné. Podle receptu byl 1 hrníček mléka, ale nestačilo mi to, těsto bylo husté, proto jsem ještě dolévala, takže dávka je navýšena. Použila jsem půl na půl hladkou a polohrubou mouku, ale může být klidně i jen hladká. Mazat bohatě máslem se nebojte (opravdu se vyplatí, já jsem ho tam dala málo a šnečci jsou sušší a skořice padá). Pekla jsem pod alobalem, aby se těsto dobře propeklo. Porcí je víc než 10 V originálním receptu je ještě poleva - tu jsem nedělala. Celý recept najdete na: https://www.buzzfeed.com/scottloitsch/homemade-cinnamon-rolls-with-today-food
To vypadá luxusně
Hoď mi jeden ke kafíčku 
Borlova příště budou lepší
Ale těsto se opravdu povedlo - když ho ještě teplý rozděláš, úplně cítíš tu nadýchanost, jako když si koupíš skořivocého šneka někde v pekárně. To mě fakt dostalo. Ráno na snídani jsem už spořádala 3
ale nějakou tu polevu navrch to asi chce - jak říkám, jsou sušší.
Skorici mam rada, taky bych si dala
Mňam
Myslíš že by to bylo dobrý i na slano? šunka,sýr,kečup,koření..nebo se na to tohle těsto nehodí?
Petulkafa můžeš to vyzkoušet, ale podle mě to bude suché. Na šunku/sýr atd. je lepší lístkové těsto. Kdybys chtěla tohle těsto, je lepší udělat už slaný koláč s nádivkou rovnou
Děkuju
nádivka taky nezní špatně
Chválím, chválím, chválím. Včera večer mě honila mlsná. Hledala jsem co bych snědla, nebo ukuchtila
Miluju věci se skořicí a ořechy, takže jsem hledala a našla a pak jsem si vzpoměla na tenhle recept. A skvělý, s těstem se krásně pracovalo a krásně to vonělo
Lexie0510 paráda
to mám radost. Jj těsto je skvělé. A neměla jsi to suché jako já? Protože já jsem se tam bála dát více másla na potření (jak bylo v receptu napsáno) a pak to bylo suché. Udělala jsi mi normálně chutě, asi to taky upeču o víkendu 
samsonoh já dělala z půlky dávky, aby toho nebylo moc. Máslem jsem nešetřila a i drobet na potření jsem dala
a jsou výborný, mám je jako samostatné a pak v pekáči nalepený na sebe, ty se ještě dopejkají, tak jsem na ně zvědavá. ale jsou luxusní
Lexie0510 jsem ráda, že chutnají
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.