Skořicoví šneci aneb cinnamon rolls

Ingredience:

Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč

Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)

Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Ohřát mléko, rozpustit v něm máslo, přidat a rozmíchat cukr a přidat droždí. Nechat naskočit. Potom přidat mouku a vše smíchat. Nechat dobře vykynout. Potom rozdělit na dvě části (bylo ho nečekaně hodně) a do těsta zapracovat prášek do pečiva a ještě trochu mouky. Vyválet obdélníkový tvar. Bohatě pomazat máslem, nasypat skořici, kdo chce tak skořicový cukr, obyč. cukr atd. Poté zatočit, nakrájet, naskládat na vymazaný plech/formu a nechat ještě trochu nakynout. Péct 25-30 minut na 180°C.

P.S.: Měla jsem čerstvé droždí. Těsto musí být spíš měkčí a vláčnější než husté a pevné. Podle receptu byl 1 hrníček mléka, ale nestačilo mi to, těsto bylo husté, proto jsem ještě dolévala, takže dávka je navýšena. Použila jsem půl na půl hladkou a polohrubou mouku, ale může být klidně i jen hladká. Mazat bohatě máslem se nebojte (opravdu se vyplatí, já jsem ho tam dala málo a šnečci jsou sušší a skořice padá). Pekla jsem pod alobalem, aby se těsto dobře propeklo. Porcí je víc než 10 :-D V originálním receptu je ještě poleva - tu jsem nedělala. Celý recept najdete na: https://www.buzzfeed.com/scottloitsch/homemade-cinnamon-rolls-with-today-food

18600962_1969014306666571_545206341_n 18600884_1969014313333237_1933888616_n 18601206_1969014279999907_1715491897_n 18601376_1969014319999903_335498190_n 18601332_1969014299999905_436029316_n 18601392_1969014343333234_394651748_n
21.05.2017 10:49:41
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:13

    to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou ;-)

  • full.avl 3.1.2015 17:21

    tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3 :D nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní. :)

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 17:23

    mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky :D

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 18:41

    Ty jo, tak to asi zkusím :-) Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?

  • full.avl 3.1.2015 18:56

    Sedna stačí namočit :) já jí zobu i za syrova normálně :-) Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala. :) Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
    Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 19:12

    Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus :-)

  • Bývalá uživatelka #92984 3.1.2015 19:14

    Díky! :-) Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku :-D

  • Bývalá uživatelka #18914 3.1.2015 19:35

    sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství ;-) kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa :-)

  • Bývalá uživatelka #136411 3.1.2015 22:02

    Tak urcite casem nejaky vyzkousim :-)

  • Bývalá uživatelka #40352 4.1.2015 1:40

    Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim :)

  • full.avl 6.1.2015 10:49

    Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla :-)

    suenos zelenou :)

  • Bývalá uživatelka #136411 6.1.2015 11:00

    aha tak diky :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.