Falešný marcipán na potažení i tvoření
Ingredience:
Falešný marcipán na potažení i tvoření
Ingredience:
10 lžic cukru
10 lžic sušeného mléka
8 lžiček škrobu
2 lžičky aroma sladká mandle
2 lžičky oleje
1 bílek
Porce: 4
Postup:
Vše smíchám a přisypávám dle potřeby sušené mléko, cukr tak, aby vznikla tvárná hmota. Může se obarvit bud hnedka při tvoření, nebo potom potravinářskými barvami po částech.
Marcipán je po vytvoření krásně tvárný a lesklý.
Recept je takovým kompromisem toho, co sem na netu našla.Někdy byl bílek, jinde tuk, jinde zase škrob. Bílek a tuk udělajá marcipán měkčím a škrob tvárnějším.
Vyvaluju na pečicí folii (teflonové) nebo pečicím papíru ze kterého to potom na dort přenesu.
05.08.2017 9:51:34
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.