Falešný marcipán na potažení i tvoření

Ingredience:

   Falešný marcipán na potažení i tvoření
Ingredience:
10 lžic cukru
10 lžic sušeného mléka
8 lžiček škrobu
2 lžičky aroma sladká mandle
2 lžičky oleje
1 bílek

Porce: 4

Postup:

Vše smíchám a přisypávám dle potřeby sušené mléko, cukr tak, aby vznikla tvárná hmota. Může se obarvit bud hnedka při tvoření, nebo potom potravinářskými barvami po částech.
Marcipán je po vytvoření krásně tvárný a lesklý. 
Recept je takovým kompromisem toho, co sem na netu našla.Někdy byl bílek, jinde tuk, jinde zase škrob. Bílek a tuk udělajá marcipán měkčím a škrob tvárnějším.
Vyvaluju na pečicí folii (teflonové) nebo pečicím papíru ze kterého to potom na dort přenesu.

05.08.2017 9:51:34
Emoce:
Komentáře:
  • samsonoh 4.11.2017 0:12

    Mňaaaam!

  • buccaneerka2 4.11.2017 0:52

    A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče. :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 4.11.2017 9:00

    Ooo mňaam :D :D Tohle si musím udělat :D Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní

  • samsonoh 4.11.2017 10:11

    Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
    Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť :-)

  • buccaneerka2 4.11.2017 10:14

    samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to. :)

  • samsonoh 4.11.2017 10:41

    Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!! :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.