Domácí nugeta

Ingredience:

 100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
 2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal, 
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).

Porce: 4

Postup:

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. 
Oloupané a upražené arašídy (dají se koupit už oloupané a opražené) melte v mixéru tak dlouho, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.
Přidejte cukr, vanilkový extrakt a olej a opět mixujte.
 Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a naposledy mixujte.

Pokud preferujete nutelu,
přidejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa a použijte namísto arašídů stejné množství lískových oříšků. Ty je ale nutné předem oloupat.(Nasucho opražit v troubě na 170 °C. 
Až slupka popraská, zabalit do utěrky a rozemnout).

10.12.2017 18:24:11
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.