Domácí nugeta
Ingredience:
100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal,
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).
Porce: 4
Postup:
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.
Oloupané a upražené arašídy (dají se koupit už oloupané a opražené) melte v mixéru tak dlouho, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.
Přidejte cukr, vanilkový extrakt a olej a opět mixujte.
Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a naposledy mixujte.
Pokud preferujete nutelu,
přidejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa a použijte namísto arašídů stejné množství lískových oříšků. Ty je ale nutné předem oloupat.(Nasucho opražit v troubě na 170 °C.
Až slupka popraská, zabalit do utěrky a rozemnout).
To vypadá na těhotenský chutě

Ale ne, jediné, co teď moje těhotenské chutě zbožňují, je kyselé zelí... ale banány jsem měla koupené a nemůžu je pozřít, protože z nich zvracím. Tak jsem je zkusila mixnout na zmrzlinu. Není to špatné, ale po jednom nanuku mi není úplně nejlépe, takže zřejmě banán nepozřu do konce těhu v žádné podobě.
Aha, takže za to stejně mohou těhotenské chutě
Já jsem právě na zmrzline ujizdela. 
Nemohla jsem naopak čokoládu, kterou miluju. Jakmile ale přešly kolem 18tt nevolnosti, už jsem zas mohla vše.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.