Domácí nugeta
Ingredience:
100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal,
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).
Porce: 4
Postup:
Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.
Oloupané a upražené arašídy (dají se koupit už oloupané a opražené) melte v mixéru tak dlouho, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.
Přidejte cukr, vanilkový extrakt a olej a opět mixujte.
Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a naposledy mixujte.
Pokud preferujete nutelu,
přidejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa a použijte namísto arašídů stejné množství lískových oříšků. Ty je ale nutné předem oloupat.(Nasucho opražit v troubě na 170 °C.
Až slupka popraská, zabalit do utěrky a rozemnout).
super, mamka s babi delavaji z lineckeho
11misicka Tohle právě chutnalo dost podobně jako linecké. Zpracovávalo se suprově, to jsem ještě nezažila takové těsto.
buccaneerka2 tak paráda, taky bych mohla někdy udelat
Vypadá krásně, ale moc si ho nedokáži s kynutého těsta představit
, u nás se dělá z lineckého těsta a ten zbožňujeme.
Borlova Vyzkoušej a uvidíš. Z kolegyň v práci žádná nepoznala, že je z kynutého těsta.
Když my máme furt rozbitou tu troubu, takže v ní upeču jen štrůdl který se dá obrátit během pečení a pizzu která je tenká, tak se v ní udělá i bez pečení horního topného tělesa
a maso. Musela bych ho jet upéct k dědovi do bytu.
Borlova Aha, to je nic moc. Já jdu za chvíli péct dva jablečné štrúdly. Jdeme zítra k mamce na oběd, tak jsem se nabídla, že aspoň upeču dezert po obědě, ať nedělá všechno mamka. I když teď lituju - ona chtěla dělat jahodovou bublaninu.
Já jdu právě taky péct štrůdl
Tedy akorát pivní z dělaného těsta, ale docela se na něj těším, už jsme dlouho neměli. Jahodová bublanina by u mě neuspěla
Nemám ráda jahody, co jsou upečený, uvařený apod.
U těch jediných mi to vadí co se týče ovoce. Mám je ráda je jen čerstvé.
Borlova Já zase nemám ráda bublaninu z čerstvého ovoce a ze zavařeného sním jenom s jahodami. Nesnáším třešňovou bublaninu, švestkovou a jediná, kterou ještě někdy sním, je meruňková, jinak nic. Jahodová vede. A štrúdl teda dělám z kupovaného listového těsta a dávám zavařená nastrouhaná jablka.
Mohla bych poprosit o recept? Vypadá moc dobře a už mi dochází nápady na pečení 🙂
Carrie007 Pošlu nafocený přes sz.
buccaneerka2 moc děkuju!
ahoj,vypada skvele..muzu poprosit o recept?
Kamkri Posílám do SZ.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.