Domácí nugeta

Ingredience:

 100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
 2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal, 
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).

Porce: 4

Postup:

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. 
Oloupané a upražené arašídy (dají se koupit už oloupané a opražené) melte v mixéru tak dlouho, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.
Přidejte cukr, vanilkový extrakt a olej a opět mixujte.
 Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a naposledy mixujte.

Pokud preferujete nutelu,
přidejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa a použijte namísto arašídů stejné množství lískových oříšků. Ty je ale nutné předem oloupat.(Nasucho opražit v troubě na 170 °C. 
Až slupka popraská, zabalit do utěrky a rozemnout).

10.12.2017 18:24:11
Emoce:
Komentáře:
  • inah91 25.11.2017 15:09

    Mňamka! :-) Co je to PDP? :-D Prášek do pečiva? :-) A myslíš, že by místo kefíru šel obyčejný bílý jogurt? Kolik jsi tam dávala toho kefíru? :-) Díky :-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:02

    Ahoj, ano, je to prášek do pečiva. Určitě můžeš dát i bílý jogurt, případně mléko. Kefíru jsem dávala 400 ml, ale bylo to tuhé, takže jsem dodávala mléko. Půl litru bude akorát.

  • inah91 25.11.2017 17:03

    Už na tom pracuju ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:25

    inah91 Super, pak dej vědět, jak to dopadlo. :-) Jinak já si při ochutnání říkám, že těch povidel jsem tam mohla dát daleko více - jsou cítit jenom maličko, tak bych to klidně příště asi mázla po celém povrchu a pokryla piškoty hustěji, ale dá se to i tak. A taky jsem ještě viděla jeden fígl u jiné buchty - po upečení udělat do buchty koncem vařečky díry a až potom nalévat polevu - ona do těch děr nateče a je to potom chutnější, když je uvnitř, nejenom navrchu.

  • inah91 25.11.2017 19:56

    buccaneerka2 čoveče, tak je to dobré, čekala jsem, že to bude suché, ale je to mňamka. tak ještě jednou díky za inspiraci ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 20:45

    inah91 Já mám odmala ráda veškeré kefírové, kyškové a jogurtové buchty právě proto, že jsou mokré. :-)

  • Bývalá uživatelka #180456 26.11.2017 0:13

    Mnam,tebe chci domu! :-D
    Budu muset taky udělat,protože si nedokážu představit tu chut..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.