Akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511872 29.9. 16:02

Ahoj chci se zeptat co používáte na akné a opravdu funguje? Vím že každá pleť je jiná ale už nevím jak se ho zbavit,jednu dobu jsem od toho měla klid a moje pleť vypadala celkem hezky ale teď se mi dělají zase pupínky které nejdou vymáčknout takové ty "boláky",pak mi z nich zůstane tmavý strup který nechci strhávat protože mi pak teče krev...Myslela jsem si že ve svém věku (27) budu mít už klid ale nemám😄 děkuju za odpovědi❤️

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já měla pleť velmi ošklivou. Když jsem ve 25 letech šla na kožní, měla v ruce lupu. Tu hned odložila a řekla, že jediné co mi pomuze je roacutane. Byl to sice celkem driák, ale pomohl. Odmítla jsem ale antikoncepci, protože jsem byla v tu dobu ještě panna. Určitě bych si vyžádala pravidelně jaterní testy a dodržení kumulacni dávky na kilogram hmotnosti. Jinak to po půl roku po dobrání ztratilo efekt. Ale pak už jsem si pomohla sama a teď po 10 letech vypadám ok.

  • Dobrý den, určitě bych vyhledala dobrého kožního lékaře. Pokud jste z Brna, případně okolí mohu poradit, výbornou paní docentku.

  • packa.f8.10. 8:18

    upravit stravu, snažit se vypozorovat co ti pleť zhoršuje. Mám dost přes 30 a akné mě pořád trápí. Přes těhotneství to bývalo lepší, upravila se hladina hormonů. Nejvíce mi pleť zhoršuje stres a dost smog ve městě, kde pracuju. Teď přes léto, když byla možnost pracovat z domova, tak se to o dost zlepšilo. Používám kosmetiku Purity Vision, po čase si ale pleť na ni zvykla a už neúčinkovala jako na začátku. Zařadila jsem aspoň tonikum od Weledy (s vilín a heřmánkem) a pleť je o hodně lepší. Dost pomáhá i sauna. HA neberu, tělo je na tom závislé. Žádné vodičky (naž antibiotické) nikdy nepomohly, bylo to jen potlačování příznaků, musíš jít po spouštěčích, ne jen něco zamáznout chemiií. Když ji vysadíš, vrátí se to zpět.

  • Vanyskaneděle 22:51

    Mně moc pomohl tady tento krém https://www.notino.cz/la-roche-posay/effaclar-duom-korekcni-obnovujici-pece-proti-nedokonalostem-pleti-a-stopam-po-akne/. Já jsem vlastně v 16ti začala brát antikoncepci (nejen kvůli akné) a všechno zmizelo. Jenomže pak, když jsem chtěla antikoncepci vysadit, tak jsem měla strach, že se akné zase vrátí. Jedna známá mi doporučila tento krém a musím říct, že občas se objeví nějaký ten pupínek, ale tomu se ani nedá říkat akné.

  • MonaSvobodkaúterý 19:21

    Já jsem s akné taky docela dost dlouho bojovala :-/ na kožním mi vůbec nepomohli. Po jejich neúspěšném léčení mi jednoho dne oznámili, že mi můžou jedině nabídnout HA a to jsem odmítla. Dost mi ale zabrala tato péče pro mladou pleť (i když už tak mladá nejsem no :-D) https://www.iuvenio.com/set-pro-mladou-plet/. Po pár měsících používání vidím rozhodně změny k lepšímu, tak doufám, že to tak bude i pokračovat.

  • 1805181.10. 5:58

    Antibiotický roztok od kožní

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 424 otázek, kterým se dostalo 272 167 odpovědí a 410 158 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist