Auto práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390770 12.6.2022 21:52

Ahoj, mám problém včera se se mnou teď už expritel rozešel a vzal si i auto. Mám teď dítě nemocné tak tenhle týden jsme doma. Jde mě o to že teď nemám ani Kč na víc protože jsem platila tenhle měsíc právnicku ( s exmanzelem jsme se domluvili ohledne majetku při nabytí v manželství neměl aby zaplatil tak jsem vše uhradila) to jsem ale nevěděla že se na mě přítel vykasle. Práci mám cca 15km od bydliště. S dítětem vstáváme v 5h ráno na půl 7h ranní jezdivame do družiny. Pracovní dobu mám od 7 do 15:30 akorát pak dítě vyzvednu do 16h z družiny. Jak by jste se zachovali? Já dnes celý den obvolavam kdo by mě půjčil na nějaké auto na dojíždění. Výplatu mám koncem měsíce. (agentura) jsem ve zkušební době. Nechci přijít o práci a zase skončit na pracáku a nemít zas na nic. Už nevím jak dál to řešit. Bez auta nenastoupí do práce. Žijeme na vesnici. Známe nemám. Už nevím co dál. Jak byx jste řešili vy tuhle situaci? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak když to jinak nejde, tak asi autobusem/vlakem? Případně zkusit na fb poptat spolujízdu ze stejné vesnice? Další čas na vyřešení situace vám může dát prodloužení ošetřovačky na dítě, ale tam riskujete, že vás ve zkušebce vykopnout hned. Taky můžete dát dítě na chvíli k otci. To máte v kraji tak nízkou nezaměstnanost, že chodíte do práce přes agenturu?

  • Bohužel s možností, že vztah nevydrží se musí vždy počítat. Moc nechápu tu část s exmanzelem , on neměl na placení tak jste to platila vy? Nebo jak?
    Nezbývá vám nic jiného než si půjčit na auto. U rodičů či nekoho z rodiny, hlavně ne od žádných "zaručených" společnosti.

  • My teď museli shánět také nějaké náhradní auto, protože na to naše běžné co se užívá tak se musely objednat náhradní díly Škoda. A to teda nebylo rozhodně vůbec jednoduché. Sehnali jsme něco nakonec přes https://cbdily.cz/ ale teda není to nic snadného tady na tom českém políčku něco domlouvat.

  • Janca47687468724.8. 23:28

    Dobrý den, váš příběh mě dojal. Vím, jak náročná může být situace, kdy se člověk ocitne bez auta a řeší, jak se dostat do práce. Ráda bych vám v této nelehké chvíli poradila, abyste se obrátila na sociální odbor svého města či obce. Někdy můžou poskytnout mimořádnou finanční výpomoc nebo alespoň poradit, na koho se obrátit. Já jsem byla v podobné situaci a naštěstí se mi podařilo koupit nabourané auto do svodidel tady https://www.dopravniznaceni.com/. Kamarád mechanik ho opravil a jezdila jsem sním ještě několik let.

  • Tohle se stalo mojí kamarádce, když se rozešla se svým přítelem, tak on jí vzal auto, které si koupili společně. Bohužel na to neměla žádný doklad, takže mu ho musela nechat. Proto si vzala automechanika a nechala si z toho auta vymontovat chytrá zrcátka, která pořídila na internetových stránkách https://www.2din.cz/.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 159 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist