Bábovka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #92248 25.1.2013 10:33

Ahoj holky. Ještě nikdy jsem nepekla bábovku a dneska bych to chtěla zkusit. Nemáte recept na nějakou fakt dobrou? Spíš světlou :) díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Šlehačková bábovka:

    1 a 1/2 hrnku hl. nebo polohrubé mouky
    3/4 hrnku cukru
    4 vajíčka
    kelímek smetany na šlehání (min. 30% tuku)!
    1 prášek do pečiva
    můžeš navíc přidat třeba citronovou nebo pomerančovou kůru, rozinky, vanilkový cukr, kokos...

    nejlépe to jde, když se nejříve smíchají zvlášť sypké a zvlášť tekuté přísady a pak vše dohromady, ale já to dělám vše najednou, méně nádobí:-). Těsto nalít do skutečně dobře vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Po upečení hned vyklopit, jinak se srazí. Peče se cca na 180? můžeš zkusit na konci pečení píchnout dovnitř špejli a když jí vytáhneš suchou, je upečeno.

    Nechutnější bábovka je samozřejmě třená, ale ta zabere tak tři hodiny práce, poklud nemáš robota. Tahleta je taky moc dobrá a nádherně snadná!!!

  • BÁBOVKA Z MAJOLKY

    25 dkg mletého cukru
    5 žloutků

    - třít a pak přidat

    2 majolky (ty malé v krabičce)
    citrónová kůra + šťáva z ½ citrónu
    25 dkg polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva
    z 5-ti bílků sníh
    4 lžíce vlažné vody 


  • Tvarohová bábovka- výborná ! :)


    Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).

    Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán).

    Pečeme ve vyhřáté troubě, formu předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

    Cukr 250 g
    Máslo 250 g
    Polohrubá mouka 250 g
    Vejce 4 ks
    Vanilkový cukr 1 balení
    Prášek do pečiva 1 balení
    Měkký tvaroh 250 g

  • Olejová Bábovka-je vláčná,takže se dobře poliká

    3-Vajíčka
    hrnek mouč.cukru
    2hrnky pol.mouky
    hrnek oleje
    půl hrnku mléka
    kypř.prášek a vanilkový cukr

    Peče se cca hodinu a čtvrt je dobré dát od začátku na horu alobal,aby se nespálila a až bude hotová zevnitř,tak alobal sundat a nechat dobarvit ;-)

  • Mně taky pečení bábovky zprvu moc nešlo, ale je to spíše o zvyku. Pokud si nejste jistá, doporučuji začít spíše s hrníčkovou bábovkou. Je velmi jednoduchá a zvládnou ji úplní začátečníci. Během pár minut si s ní poradila i moje desetiletá dcera. Osobně mohu doporučit tento recept: https://mlsnavarecka.cz/hrnickova-babovka-mramorova/, ale určitě se najdou i jiné varianty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 527 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist