Bílý čaj
Nechala jsem si dovézt kvalitní bílý čaj až z Číny, bohužel žádný popis, návod nic - stejně bych ho ani nepřeložila ale chtěla bych se zeptat, kolik ho dát a jak dlouho jej mám louhovat? Na internetu jsem našla že rozmezí je velké (od minuty do několika desítek minut) a že je dobré ptát se přímo prodávajícího, což je v mém případě nemožné. Co považujete za ideální dobu louhování?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
26.9.2011 21:02
http://www.cajovinky.cz/o-cajich-a-cajove-kulture/doba-louhovani-caje/
Snad to pomůže -
26.9.2011 21:26
Bylinné čaje se mají luhovat správně až 10 minut - podle toho jak chceš silný, časem sama poznáš jak ti nejlépe chutná A doporučuje se 1 lžička do jednoho šálku. Tak si aspon připravuju bylinné a ovocné čaje já. Pořídila jsem si na to i speciální lžičku - spodek je zdvojnasobený (jako by 2 lžičky přidělané k sobě) ty 2 půlky přiklápneš k sobě i s obsahem a dáš do hrníčku, v té lžičce jsou malé dírky