Brát hypotéku v téhle době?!

Otázku položila: Anonymní uživatelka #265187 4.3.2022 21:16

Ahoj, jaký máte prosím názor na to, brát si v téhle době hypotéku? Max 2mil.
Šílené zdražování, do toho hrozba války, velká nejistota vlastně ve všem. Doteď mám pocit, že když bylo něco dáno na papíře, tak to platilo. Ale přijde mi, že i stát si začal dělat co chce a mám strach, aby ze dne na den prostě nevyšla nějaká super vyhláška, která ty lidi zničí.......
Díky za vaše názory a vhledy :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My už sice máme hypo 2 roky, ale není to tak dlouho, co u nás byla fin. poradkyně a říkala, že teď není vhodná doba na to si hypo brát. Počkat až se úrokové sazby trochu ustálí, dle nějakých předběžných odhadu to bude na přelomu roku 2022/2023, ale kdo ví že 🤷‍♀️

  • Pred pul rokem mi kamarad, ktery dela ve velke bance rikal, ze si zatim v klidu muzeme kreslit (plan na reko baraku) a hypo mame jeste odlozit.

  • petulinkaa137.3.2022 12:10

    No,co doporucuji,tak hypo ted ne,počkat 2-3 roky pokuď to jde.My mame hypo 5 let,zrovna loni jsme předčasně refinancovali a jeste ze tak,mame 2,2% uroku zafixovano na 7 let,kdybychom to odlozili na letošek tak se asi pos...jsme radi za našeho finančního poradce 🙏
    Jako určitě obecne je lepsi jit do hypoteky nez platit nájem,vyjde to levněji a člověk si platí svoje.Hypoteku vam ani neuzavřou bez životního pojištění,takze je to z te druhé stranky i kryté kdyby neco....

  • Taky bych počkala jestli je možné. Ty ceny nemovitostí mi přijdou choré a taky úroky v bance.

  • Také jsme chtěli s manželem hypotéku, kterou jsme si plánovali vzít začátkem letošního roku. Naštěstí jsme to stihli, jelikož nám naše realitní kancelář https://www.petrsoustal.cz/ našla naši vysněnou nemovitost, která navíc byla mnohem levnější, než jsme zprvu počítali. U banky jsme tedy získali ještě výhodnou sazbu, teď už bych to ale raději nezkoušela a čekala.

  • Ano hypotéky jsou dneska docela drahé, ale nemovitosti naproti tomu zlevňují, takže pokud člověk je schopen zkousnout na pár let vyšší splátku, určitě se mu to později s nížším úrokem dost vyplatí. Já jsem teď řešil hypotéku přes https://hypotlapka.cz a jdu do toho, protože věřím, že za pár let budou úroky mnohem níž, ale takhle levně už byt nekoupím.

  • Já jsem se rozhodla pro koupi domu a přilehlých pozemků, ale neměla jsem dostatek financí, proto mi kamarádka poradila internetové stránky https://www.julu.cz/investment-offer/, kde byla sekce investice do p2p půjček. Naštěstí mi pomohli s financováním, takže jsem nemusela na mých plánech nic měnit. Navíc mi nabídli lepší podmínky než banka, což mě příjemně potěšilo.

  • Dobrý den, v téhle době je rozhodování o hypotéce opravdu náročné. Já zatím nemám potřebu brát si hypotéku. Nedávno jsem zdědila činžovní dům po babičce, který je ve vynikajícím stavu. Sama bych se o tak velký dům nedokázala postarat, a tak jsem si na internetových stránkách https://www.hcreality.cz/ objednala správu nemovitostí. O dům se starají profesionálové a já se mohu věnovat své práci.

  • My si také hypotéku brát nebudeme, nakonec jsme se shodli na tom že raději chviličku počkáme a budeme bydlet u někoho v nájmu. Pak si ten přechod snad i snáze představíme. Proto chceme třeba udělat i https://www.caskrmeni.cz/eshop/slepice/kurniky/ kurník pro slepice zatím, ať si zkusíme skutečně život na venkově.

  • Dobrý den, současná situace s astronomickými cenami, hrozbou války a celkovou nejistotou je opravdu velmi složitá a vyžaduje důkladné zvážení všech možností. Hypotéka ve výši 2 milionů je za těchhle okolností velké riziko. Proto bych raději zvážila postavení domu na klíč nebo rekonstrukci staršího domu. My jsme se rozhodli pro stavbu domu a objednali jsme si firmu na zemní a výkopové práce na stránkách https://www.nastavebni.cz.

  • Nesla bych do hypotéky nikdy, natož v teto době :-)
    Už jen z důvodu toho, ze si vypujcim 2 miliony a musím vratit 3a půl :-D
    Kdo má zdravý mozek, by do toho nešel.:-)
    Mě by svědomí tu smlouvu neumožniĺo podepsat, jak bych se tam třepalo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 424 otázek, kterým se dostalo 272 167 odpovědí a 410 158 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist