Brigáda

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411772 29.7.2021 11:27

Ahoj holky,pracuje tady některá v Globusu v restauraci? V pondělí jdu podepsat smlouvu,zatím jako brigádnice ale vedoucí mi do telefonu nechtěl říct jaké tam jsou směny.
U nás je ta restaurace otevřená od 8mi rána do 8mi večera,takže mi to nějak nejde do hlavy.První mě napadlo jestli se tam nedělají 12tky akorát mi všichni říkají že 12tky brigádníkovy dát nemůžou,pak mě napadly 6ti hodinovky to by vycházelo na ranní a odpolední..Netuším vůbec,nemá tu s tím někdo zkušenost? Je to moje první brigáda takže nevim jak to chodí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja to na vsech brigadach mela vse dle domluvy. Napada me totez, co tu uz nekdo zminil, ze se smeny budou prekryvat v dobe obeda, kdy tam bude nejvic lidi.

    Ale to mlzeni do telefonu by pro me byl hodne varovnej signal, fer zamestnavatel jedna vzdy narovinu.

  • nejspíš se bude směnovat ranní a odpolední a budou se směny navzájem překrývat třeba v době oběda, kdy je tradičně největší nápor. navíc je obvykle potřeba i nějaká příprava takže sice je restaurace otevřená až v 8h ale pracovní doba klidně může být už od 7h, a naopak je otevřeno do 20h, ale než se vše poklidí apod tak může být do 21h.
    další věcí jsou klidně i ty 12h směny - není důvod proč by je brigádník nesměl, pokud není mladistvý.

  • Já jako brigádník dvanáctky normálně dělala. Krátký/dlouhý týden, ranní i noční. Ale jak je to v Globusu neporadím, snad někdo jiný.

  • macicekkajik29.7.2021 13:57

    Tak záleží na tom, jakou smlouvu podepíšeš, zda o DPP či DPČ. Ale předpokládám, že DPČ a při DPČ klidně na 12 hodinové směny pracovat můžeš.

  • Vlastně se těším až mi zase na škole skončí zkouškové a budu se moct naplno věnovat https://www.hitprace.cz/brigady/ brigádě. Už mě děsí jen ta představa že musím chodit na zkoušky a nedostávám z toho žádný příjem. Tolik stráveného času nicneděláním. Opravdu mě to někdy štve, ale tak to v životě chodí no.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 427 otázek, kterým se dostalo 272 177 odpovědí a 410 162 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist