Chci začít s pohybem, tělo to potřebuje

Otázku položila: Allik 21.3.2014 23:16

Mám dotaz, opravdu laický. Tělocvik jsem měla naposledy před osmi lety, žádný sport neprovozuji, bohužel ani tanec, jen jednou za pár měsíců, když to na mě přijde, si zacvičím jógu. Odrazuje mně to, že nemám vůbec žádnou výdrž a prostě to neumím. V těláku jsem nikdy nebyla číslo jedna. Hrozně by se mi líbilo nějaké tanční umění, hrozně žeru když se někdy tančí, třeba ve videoklipech nebo v muzikulech, líbí se mi choreografie tzv. "křoví". Nevím kde se něco takového učí, jak se takový tanec jmenuje, jak je to náročné... poradil by mi někdo? Nepotřebuji tanec na to abych hubnula, hubená jsem až moc. Spíš potřebuji něco co celkově postavu změní a dá jí nějaký "tvar" :D jelikož já jsem sice hubená, ale jsem takové povislé bláto :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych asi začla nejdřív doma tím, že si pustím nějaké pěkné písničky a zkusíš se při tom "natřásat" pohybovat tak, jak je ti libo - takové nějaké i uvolnění. sama uvidíš, kolik z dané písničky zvládneš (ale neflákat to, opravdu se do toho opřít) a postupně zkusit zvládnout dvě, tři a více písniček v řadě. když zvládneš ty 3, nude i kondice lepší a sama uvidíš, žě tě to začne více bavit.
    kondice se buduje postupně - pomalu, ale jistě ;-) když sem začínala tancovat orient, byl to masakr. dcera když začínala sportovat (kung-fu) tak prní tréninky došla totálně zničená - padla na postel a nemohla se zvednout. za pár tréninků se tomu už jen smála ;)

  • Najdi si ve vyhledavači výrazový a muzikálový tanec, jsou různé kurzy a podle toho odkud jsi si tam určitě něco najdeš:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist