Chlazení korpusu na dort

Otázku položila: OveckaVeru 9.2.2017 20:02

Ahoj holky :) potřebuji poradit. Peču dort pro brachu k osmnactinam....vytáhla jsem korpus z trouby a už chvíli ho mám na lince, ale potřebují at mi rychleji zchladne..myslíte ze ho muzu dat ven na balkón? Venku je zima, tak by to mohlo zchladnout rychleji - ale bojím se at se to třeba "nepropadne"..
Co si o tom myslíte? Díky za tipy :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Cim rychleji zchladne, tím větší riziko to sebou nese-propadnuti,ztvrdnutí,... Lepší je vždycky nechat zchladnout na mřížce při pokojové teplotě. Dělávám korpus den dopředu a druhý den až dávám krém, nebo alespoň dopoledne upéct a krém odpoledne.
    Navíc tak jak je chladno by to mohlo začít i zamrzat.

  • Mamka dělá dorty už léta, její děda je dělal taky a vždycky to jenom nechá vychladnout při pokojový teplotě na mřížce. Většinou ho dělá den dopředu, až tak večer a další den dopoledne dělá krém a zdobí. :) Přes noc to hezky vychladne. Ale asi taky záleží jaký máš těsto, v tom se moc nevyznam.

  • Ahoj souhlasim s holkama. Vzdy je lepsi delat si korpus den predem. Idealne po vyndani z trouby vyklopit na mrizku aby para mohla pryc a nezacalo to nekde vlhnout. Vychladit do lednice nebo ma balkon rozhodne nedoporucuji.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 511 otázek, kterým se dostalo 272 520 odpovědí a 410 413 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist