Chybně skladované máslo
Holky, mám takový netypický dotaz pro tyto stránky V pátek byl manžel nakupovat a zároveň vyzvedl dceru z tréninku. Dal k ní do batohu máslo. Jenže ta ho z něj neuklidila do lednice a až v pondělí zjistila, že ho tam stále má. Nevíte, jestli to máslo lze ještě nějak využít, nebo jestli je zralé akorát na vyhození? Přikláním se spíš k tomu, že když bylo tři dny při pokojové teplotě, tak ho radši vyhodit, ale napadlo mě, jestli by se nedalo ještě prostě nějak zachránit. Přece jen se mi nechce vyhazovat dvě kostky másla při dnešních cenách
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
24.1.2017 17:41
my dáváme máslo do máslenky a skladujem buď v komoře kde je trošku chladněji (15-18°C) nebo normálně na kuch. lince klidně ho normálně použij a vůbec se toho neboj, nic se mu nestane. pokud by bylo žluklé (čemuž za tak krátkou dobu nevěřím), zaručeně to poznáš podle chuti i vůně. jestli se toho bojíš i přes ujištění od více tazatelek, tepelně ho zpracuj např. do buchet.