Čím zahustit segedín?
Holky prosím Vás jsem taková amatérka co vše dělá podle receptů a vesměs se učím vše sama.Dnes jsem se rozhodla dělat segedín v receptu bylo že zahustíme smetanou s moukou.No já jsem to tak udělala chvilku povařila a prdlajs.Možná se to malilinko zahustilo ale fakt jen malilinko Už nechci dávat nic s moukou (bojím se aby to pak nechutnalo po mouce) a solamil bohužel nemám Je nějaká další možnost?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
22.8.2014 19:51
nedala jsi tam té mouky málo? manžel takto segedín zahuštuje a bez problémů. jen se to fakt musí nějakou chvíli povařit, aby se ta mouka více rozvařila a "rozležela". ale nedává teda mouku do smetany ale jen do vody. smetana by měla pomoci to zahustit i jako taková. prostě je potřeba důkladně povařit a ono jak to bude stát, tak to ještě zhoustne.
-
22.8.2014 19:08
Já většinu zahušťuju kupovanou jíškou, ale když nemám, tak voda s moukou, musí se ale opravdu provařit, pak po mouce cítit není. Co se týče zakysanky, tak tu můžeš přidat kamkoliv, ale až do zchladlého, jinak se povětšinou zdrcne. Ještě mě napadla klasická domácí jíška. Ta není po mouce cítit vůbec. Bramborou jsem zahušťovala jednou a vadilo mi to. Trvalo to dlouho a výsledek nic moc. Do zelí dobrý, ale do omáček ne e.
-
25.8.2014 1:09
mouky musí být dostatek, vody ne moc, a nechat to chvíli povařit, mohlo to být krátkou dobu a nestačilo to. J8 jsem ted přesla na nový způsob. nerozmíchávám mouku ve vodě a na konec to tam už neliju, ale opeču maso, pak s ním ještě cibuli, pak zapráším moukou, pak zaliju studenou vodu jako na jíšku, a pak přidávám další věci, jako třeba zelí....
někdy se doporučuje do guláše zahustit chlebem, ale to u segedínu asi ne. Mě když někdy mouka nepomohla, tak jsem ji prostě ještě za chvíli přidala. Aby to cítit nebylo, musí se to dostatečně provařit.