Co když želatina nezhoustne?
Ahoj, potřebovala bych poradit. Snažila jsem se dnes podle recepty z internetu dělat vaječnou tlačenku. Na přípravu želatiny jsem dala vařit vodu, až to zavřelo, do horké vody jsem vmíchala želatinu a podle návodu přilila studenou vodu, pak to nalila do směsi a zamíchala, nalila do formy.
Problém je ale ten, že je to stále tekuté (cca 20min od doby, co jsem to dělala). Kde se stala chyba? Dala jsem moc vody? Nebo to ještě zhoustne? Nebo už ta samotná želatina, když se smíchává s tou výslednou směsí má být taková "želatinová"? Nikdy jsem s želatinou ještě nedělala, tak vůbec nevím, jestli to ještě zhoustne nebo už to můžu vyhodit...
Dá se to ještě nějak zachránit? Budu moc vděčná za jakékoliv rady! Děkuju
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
3.9.2012 18:58
Chtěla jsem se zeptat. Já když dělám agar (což je trochu něco jiného než klasická želatina), tak ho také povařím a taky mi špatně tuhne. Tak jestli to nemůže být tím. V návodu ale je, že se vařit má....tak jestli to nemám dělat na mírnějším ohni...nebo dělám chybu jinde? Omlouvám se, že se vměšuji, ale tato otázka mě zaujala, tak si taky trochu přihřeji polívčičku a zajímají mě reakce ostatních dam (tak aby mi chodily upozornění).