Co miminku pod stromeček?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #112809 29.11.2013 6:57

Omlouvám se, jestli to tu už je, ale nemám čas hledat mezi minulými dotazy.
Chci se zeptat, co máte v plánu letos koupit k Vánocům cca 3měsíčním miminkům? Vím, že z toho ještě nebude mít moc rozum, ale budeme mít stromeček a ráda bych mu pod něj něco šoupla :) mám už doma nachystané kostky z umělé hmoty, ještě se mi líbila taková ta plyšová kytička coby zvonkohra: http://www.mall.cz/hracky-hudebni-zvukove/lamaze-mekka-kvetinova-zvonkohra

Ale jinak mě nic nenapadá, hraček moc nemá, má hrazdičku, pak nad postýlkou kolotoč, ale už si chce hrát, tak bych ráda něco, co zaujme a pobaví :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky sem ty první vánoce nijak extra neřešila. dostal spíš od sester a od nás jen jedno chrastítko.
    letos už je řeším víc, protože z nich bude mít více "rozumu" - už má přes rok, tak se moc těším, co řekne na stromeček :-)

  • luckasim29.11.2013 9:27

    Ahoj, mi dostali k narození hrací deku s hrazdou. Zatím na to jen kouká v leže na zádech a koupila jsem barevné měkké kostky kvůli pasení koníčků, jsou s barevnými zvířátky. My jen koupili velkého plyšového medvěda, aby až začne líst u něj ležela. Moje neteř ho milovala. Jinak nic. Mamka koupila křesílko. Ostatním jsme řekli oblečení, jelikož stejně stoho teď nic mít nebude.

  • Vánoce pro malou neřešíme, od toho jsou babičky ;-) kupuju průběžně ... ale dcerka (necelé 4 měsíce) si teď dost vyhraje s různými hrkáčky co se dobře drží (zavírací špendlík, kroužek a pod. případně malé plyšové), řetězy z kroužků, líbí se jí tu šustivé věci na hračkách lamaze a ty omyvatelné knížečky, co pískají a mají velké obrázky ... jinak si vyhraje s čímkoliv co má po ruce, co šustí nebo se dá dát do pusy a to si myslím, že ji ještě chvilku vydrží ;-)

  • já mám teď 7 týdenní miminko, s přítelem jsme se dohodli že jí nic kupovat nebudem a babičky nám dají peníze ať jí pak pořídíme co chceme a co se bude hodit a potřebovat. Stejně s toho nebude mít rozum, jen leží nebo kouká a jí, zkrátka malé mimčo no :-)

  • Holky, mě překvapuje, že miminkům nechcete k Vánocům nic dávat. Jasně, že z toho velký rozum asi mít nebudou, ale myslím si, že to určitě svým způsobem vnímají. Už když k nám kolem 1-2 měsíců věku chodily návštěvy a nosily dárečky, tak malá se zájmem sledovala, jak jsme jí je rozbalovali a usmívala se. A teď ve 4 měsících už si dokáže pohrát s hračkami. Určitě nejsem pro pořizování nějakých zbytečností, ale prostě jí pod stromeček dáme to, co bychom jí stejně chtěli pořídit. Dárky pod stromečkem mi přijdou milejší než to jen tak kdykoli přinést. A navíc, co bych vyplnila do Deníčku děťátka na stránku První Vánoce?? :) Ať má hezké fotky jako vzpomínku. Minimálně balicí papír bude mít úspěch zaručeně :)

    Moje tipy: pěnové puzzle na zem, hrací deka, bubínek, kostky, různé tvary které se strkají do otvorů, leporelo, dětské písničky..

  • duramura2.12.2013 21:25

    ponozky s chrastitkem.... http://www.benito.cz/ponozky/ponozky-s-chrastitkem/
    nic vic. malemu budou 4m

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist