Daň z příjmů z prodeje nemovitosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #335710 7.9.2023 12:36

Dobrý den,
prodali jsme hrubou stavbu domu, která byla vedena s druhou osobou napůl. Zisk jsme si rozdělili poměrem 40:60. A otázka zní - z jaké částky se bude počítat daň z prodeje? Bude to prodejní cena nebo prodejní cena na pul nebo zisk moji části? A druhá vec.. Odčítání se od toho provize makleri.. A opět napůl? Diky.

Ještě dodatek - vim, že se dá uplatnit dodané faktury za nakup materiálu do domu. V případě ze faktury má ale jen druha osoba a nechce mi je poskytnou? Může si je uplatnit jen ona nebo to FÚ da dohromady, tim ze dum byl napul i když to tam přidá jen jeden.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jako dát si do daní materiál na stavbu? To jde jen v případě podnikatele, když to je stavba třeba jeho kanceláře a může si to dát jen ten, na kterého je to vystavené...

  • Podle mě se budou danit obě částky, ale nejsem odborník. Já jsem nedávno řešila dědické řízení a byla jsem ráda, že mi pomohli na internetových stránkách https://iodhadce.cz/. Dům po rodičích jsme zdědili s mým bratrem a teď se budeme muset dohodnout co s domem bude dál. Já jsem v něm chtěla zůstat, a tak jsem bratrovi chtěla zaplatit jeho půlku, ale on chce jednou tolik což je pro mě nepřípustné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 415 otázek, kterým se dostalo 272 153 odpovědí a 410 145 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist