Daň za manzelku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405253 9.12.2021 15:43

Dobrý den, prosím o pomoc. V případě že jsem u zaměstnavatele pracovala při rodičovské dovolené od 1.1. 2021 na dohodu, může si za mě na začátku roku 2022 při daních manžel uplatnit slevu na manželku? Peníze které bych dostala na účet za celý rok od toho 1.1. do 31.12. by nepresahly 68 tisíc (vim že se vyplňuje čestné prohlášení kde se uvádí tato částka, ale jsem v tom nějaká nejistá). Děkuji za radu. Hezký den :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsem to stejně. Stačilo mi čestné prohlášení. Nevím jestli úplně na poprvé jsem od zaměstnavatele neměla i potvrzení o výši příjmu. Jistá si úplně nejsem. Teď jsem nastoupila po šesti letech zpět do práce, tak už se mě to netýká...

  • Závisí, zda se tvůj roční příjem vejde do té částky, dohledej přesně, kolik to je Jako fakt nevím, jak se to kontroluje, já pro účetní manžela píšu vždy jen čestné prohlášení. Mateřská se do této částky započítává, ale rodičák ne. Já si normálně během RF přivydělávala na DPP, dokonce jsem si podávala i daňové přiznání a manžel za mě pobíral slevu na vyživovanou manželku ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 425 otázek, kterým se dostalo 272 170 odpovědí a 410 159 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist