Dát mu znovu šanci po rozvodu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #543074 14.8. 22:38

Zdravím, před rokem a půl jsem se rozvedla se svým ex manželem, se kterým jsem byla skoro osm let. Máme spolu dvě děti (5) a já mám teď půl roku nového přítele. Problém je, že nechápe, že s ex máme docela dobrý vztah (snažíme se hlavně kvůli dětem) a přítel to nechápe. Má problém s tím, že jsem si nechala naše fotky, ale chci, aby si je jednou mohly prohlídnout děti až budou starší. Navíc jsou to pro mě vzpomínky, o které nechci přijít. Stále slyším jen to, jak mě to k ex furt táhne, a že určitě rozvodu lituju... Uznávám, že má možná pravdu. Rozváděli jsme se kvůli tomu, že ex je workoholik a už se to nedalo vydržet, teď začal pracovat v jiné nemocnici a chtěl by to zkusit znovu, jenže já nevím. Přítele mám ráda, ale není to ono. Na druhou stranu mám strach, že když půjdu znovu do vztahu s ex, tak to bude zas to samí. Vím, že děti by asi byly rady, že mají znovu kompletní rodinu... Jenže furt mám strach že budu na všechno sama, a on bude celý dny v nemocnici. Myslíte, že se může workoholik změnit a trochou ubrat nebo to nemá smysl ?

  • 17.08.2024 19:37:42 - yamd smazala odpověď od Anonymní uživatelka #543078

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, asi bych ti doporučila se rozejít s přítelem, protože ho vyloženě vodíš za nos. Ex bych šanci asi dala, ale zatím třeba jen "chození", o kterém bych dětem zatím neřekla, dokud si nebudeš jistá, jak to s vámi bude.

  • přítele bych poslala k vodě. Tohle jeho chování není v pořádku. Vzal si rozvedenou ženu která má nějakou minulost a děti. A tudíž musí, v zájmu dětí, udržovat dobré vztahy s jeho druhým rodičem. Očividně má přítel problém pochopit co pro děti znamená rozvod a že je pro ně jen dobře, pokud mají rodiče dobré vztahy. Žádné fotky se nemusí vyhazovat. nechápu proč by jste to měla dělat. je to minulost kterou nezměníte a pro děti může být zajímavé vidět mámu a tátu v těch radostných dobách, kdy byli spolu.
    co se týče návratu - byla bych s tímto opatrná. rozbitý hrníček se vždy špatně znovu slepuje. a není jsitota, že až bude mít bývalý manžel doma pohodu a vás, tudíž polovinu práce, že k tomu zase nesklouzne. jak se bývalý tváří na to a měl by on zájem o návrat? a jaký důvod by uvedl proč s echce vrátit? sliby se slibují, blázni se radují, pozor na to, že aby nesliboval, vy se vrátíte a sklouzne to do starých kolejí.

  • Simone15.8. 14:17

    Z pohledu dítěte, jehož rodiče se spolu pořád rozcházeli a dávali dohromady, bych apelovala na to, abyste se s ex dohromady nedávala. Máma taky tátovi pořád dávala šanci, chvíli to bylo super, ale pak se vše vrátilo do starých kolejí a další rozchod byl akorát o to větší utrpení. Děti by chtěly, aby jejich rodiče byly stále spolu, protože jim to dodává stabilitu, ale ono to ne vždy jde a když to nejde, tak je lepší zajistit tu stabilitu tím, že si děti zvyknou na režim rozvedených rodičů než tím, že je budete neustále retraumatizovat. A co se týče ex - šanci se změnit měl, neudělal to, a proto jste se rozvedli. Moc nevěřím tomu, že ho teď změníte.

  • syd15.8. 15:47

    A on se ten exmanžel nějak vyjádřil, že by to chtěl dát dohromady, nebo odkud bereš myšlenku, že byste se dali dohromady? Snad ne z keců současnýho přítele. Workoholik se asi nezmění. A to, že by děti byly rády, kdybyste se dali zase dohromady, to máš zase odkud? Dětem sice trvá si zvyknout na nový protějšky a dojíždění může bejt pruda, na druhou stranu dvoje vánoce a dvoje narozky, případně dvě dovolený a možnost se zašít u jednoho a bejt s ním zadobře, když se zrovna nepohodneš s druhým z rodičů, to nejsou zanedbatelný výhody rozvedených rodičů. Jestli současnej partner neni schopnej akceptovat, že komunikuješ s bývalým a nesmažeš všechny společný rodinný fotky, tak asi neni připravenej na vztah s rozvedenou ženou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 394 otázek, kterým se dostalo 272 093 odpovědí a 410 115 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist