Dcera má staršího

Otázku položila: Anonymní uživatelka #543072 13.8. 9:49

Ahoj, před několika dny dcera přišla s tím, že má přítele(už skoro tři měsíce), a že by nám ho chtěla představit. Dceři bude 16 takže mi to připadalo celkem v pohodě, ale čekala jsem, že to bude někdo v jejím věku, jenže jemu je 20. Docela mě to zarazilo a nejraději bych dceři s ním zakázala kontakt. Co může proboha vidět skoro dospělí na 16 leté holce ? Dala jsem dceři najevo, že se mi jejích vztah nelíbí a ona se jen naštvala a odešla pryč. Nevím, jak jí to nějak vymluvit. Přece to není v pořádku....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 4 roky rozdíl? To je řekla bych takový průměr věkového rozdílu mezi holkou a klukem.
    Jasně, jako rodič máte "dohlédnout" na to, s kým se dcera stýká a nějaké nekalé živly zavčas odehnat. Ale nebylo by lepší nejprve toho kluka alespoň poznat, jednou ho vidět, než ho hned odepíšete jen kvůli věku? Je to jen číslo. Jak to tak bývá, třeba si rozumí, protože jak víme holky jsou napřed a kluci trochu pozadu.

  • ppalea13.8. 12:20

    Ve vaší situaci bych šla za dcerou a omluvila se jí za ukvapenou reakci, řekla jí, že jsem to přehnala, a že budu ráda když mi dovolí ho lépe poznat, abych mohla být klidná, že je v bezpečí. Až pokud bych ho poznala a naznala, že to je špatný člověk, tak bych jí nějak kulantně tenhle svůj názor sdělila, ale vyzdvihla bych, že i když se mi ten vztah nelíbí, budu vždycky stát za ní ať se děje co se děje.

  • A co je prosím pěkně na to špatného? Aspoň bude mít rozum. Místo abys byla ráda,že za tebou dcera přišla tak se chováš jak rohatá. Taky se ti může stát, že příště už za tebou nepřijde. Popravdě,když jsem viděla nadpis, říkala jsem si,že si přivedla třeba 40. Ale řešit 4 roky ...

  • diskutt13.8. 10:36

    4 roky? To přece nic není, to se ani nedá brát jako rozdíl. Je to vlastně i lepší, ve 20 to nebude úplné tele jako kluk v 16 letech, takže je to naopak plus pro vaší dceru.

    Vy už jste toho dotyčného potkala, víte jaký je? Nebo ho předem odsuzujete jen podle této informace, která sama o sobě neznamená ale vůbec nic.
    Vám se to sice líbit nemusí, ale nic s tím neuděláte. To, že jste její matka neznamená, že víte všechno nejlépe. Naopak zkuste být trochu tolerantní, otevřenější, zkuste ho poznat a pak si můžete něco myslet. A tímto Vás nechci nijak urazit.
    A zakázat jí kontakt? Jako vtip určitě dobrý. V reálu je to nesmysl... nijak to nevymůžete a jen si mezi sebe vrazíte klín, pak už to bude jen horší.

  • 4 roky rozdíl se vám zdá moc? naopak bych byla za tento věkový rozdíl ráda.
    a pokud chcete s dcerou pošramotit svoje vztahy zkuste na ni zákazy podobného typu a dočkáte se leda toho, že se k němu odstěhuje co nejdříve a nebo vám bude spoustu věcí tajit.
    co bude dělats vrstevníkem? ti kluci jsou většinou mladý ucha který na vztah založení v tu chvíli ještě nejsou.

  • Já jsem si taky v 16ti našla 20ti letyho :-D. Rozuměla jsem si s takhle staršíma mnohem více než s vrstevníky, to byli takový telata :-D. Nakonec jsme se teda rozešli, pak jsem si našla jen o 2 roky staršího a toho si pak později vzala :-). Za mě úplně v pohodě.

  • Veronika3213.8. 18:38

    Tak to nevím co bys řekla o mě, já si sice našla přítele, až později, ale rozdíl mezi námi je o den skoro 6 let😁.
    4 roky v takto mladém věku je v pohodě. Asi bys nebyla nadšená, kdyby bylo dceři 16 a příteli 15 nebo méně... Zásady bezpečného sexu předpokládám, že zná, tak v čem je problém?

  • Dahlia13.8. 18:01

    Tak rozdíl to velký není, je fakt, že taky jsem měla prvního kluka na přelomu 15/16 let a jemu bylo 20 let. Jen si povídat a chodit na procházky mu po čase přestalo stačit. Pak už přítel nebyl :-D

  • Já měla v 16-ti o 2 roky staršího kluka a nebylo to ono, v 17-ti jsem chodila s klukem, který byl skoro o 6 let starší než já. Byli jsme spolu přes 5 let a rozešli se. Rodiče občas měli problém, ale spíš s tím, co kluk dělal, ne s tím kolik mu je. A jako matka to nyní vidím podobně. Prostě nezáleží kolik mu je, ale jaký mají s klukem s vztah a jak se on chová. Asi by mě potěšilo, kdyby dcera přišla, že má přítele a chce, abych ho poznala a 4 roky není opravdu velký rozdíl. Holky jsou zralejší než kluci a ty 4 roky mi příjdou v pohodě, ale chápu, že to vidíte asi jinak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 394 otázek, kterým se dostalo 272 093 odpovědí a 410 115 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist