Dětská oslava narozenin pro 8letou holčičku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42150 29.7.2013 14:49

Ahoj, potřebuji poradit. Dcera chce své 8. narozky oslavit s kamarádkami. Celkem jich bude asi 6. Mám z toho pomalu větší trauma než dělat oslavu pro rodinu:-)))) Určitě samozřejmě upeču dort, ale co na zobání? Mátě nějaké receptíky na rychlovky na stůl, aby byli pěkně ozdobené a jednoduché, nijak drahé ale přitom exkluzivní - něco jako piškoty s banánem v čokoládě apod? Dětem asi spíš bych volila sladké. Přemýšlela jsem co připravit za zábavu, pak si říkám, že takhle velké holky by se měli zabavit sami, hlavně teda dcerka by něco měla vymyslet, nebo se tím netrápit a prostě ať přijdou a předem žádnou zábavu neplánovat? Protože si říkám, že já jako dospělák můžu vymyslet něco co je nebaví. Máte zkušenosti s dětskými oslavami pro holky?

Ahoj, tak je po oslavě:-) Díky moc za nápady. U holek se nejvíce osvědčily ty ovocné špízy ( banán, víno, meruňka, jablko kiwi, kanadská borůvka polité čokoládou mléčnou a bílou) ty šli fakt na dračku. Upekla jsem ty šneky, když dělám pro dospěůáky, dělám kapsičky ale pro děti je toto zajímavější. Ty přišli vhod holčině co nejí sladké. Pak ještě jen listové těsto potřené vejcem osolené a posypané mákem. A samozřejmě brambůrky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sama jsem spíš na slané, takže k předchozímu komentáři mě hned napadlo: jako zábavu můžete mít dělání domácí pizzy. Udělala by jsi předem těsto, pak ho nachystat a ať na něj holky samy dají co mají rády. Případně můžou pomáhat už s přípravou těsta či rozválením. A když si budou samy moc udělat malou pizzu bude se jim to určo líbit. Taky je fajn ovoce - je sladké a v tomhle vedru i šťavnaté. Přidávám fotku jak originálně ovoce podávat.
    A k zábavě si myslím, že se holky určitě samy zabaví ;-)

  • skoro pravidelně dělávám oslavu dceři. když to byly ty první úplně dětské (v podobném věku) tak sem se snažila vymýšlet hry, ale většinou z toho nic moc nebylo. holky se zvládly zabavit samy. jedna z her např na provázku navlečené bonbonky, dostaly nůžky a po slepu si nějaký ustřihnout.
    zobání: dortík, k tomu něco dobrého na zapití (v teple hlavně chladivého), k tomu zmrzlinu, a dávala sem jim i nějaké krekry, tyčinky apod. většinou toho moc nesnědly, protože si hrály.

  • Nám se osvědčili sneci z listoveho těsta s kecupem, orgánem nebo bazalkou, sunkou nebo uzeninou a syrem. Me děti raději slané. A zmrzlina do kornoutku...

  • u dětí v naší rodině vždycky bezpečně zabere pizza víc než dort a sladkosti

  • Když jsem pořádala oslavu neteři, tak jsme upekli koláčky s ovocem (na nich se holky mohou podílet při přípravě). Jako slané jsem připravila šneky a sýrovou roládu, jdou i šunkové rolky (i zde si holky mohou samy připravit náplň). A aby stůl vypadal pěkně tak samozřejmě ovoce - lze připravit ovocné špízy, lízátka, nebo třeba poháry.
    Jako základ zábavy jsme měli dětskou tabuli (neteř dostala k narozeninám konkrétně tuhle http://www.obchod-detem.cz/hracky/tabule-hello-kitty.html, tak ji chtěla využít a pochlubit se). Z jedné strany byla tabulka, kde byly jména holek a potom body, které získaly za jednotlivé úkoly. Druhá se využívala k plnění některých úkolů. A hry? Ty bych nechala na dceři. Přeci jen ona bude nejlépe vědět, co je bude nejvíc bavit. :)

  • Ahoj holky, taky jsme se rozhodli pro dceru letos udělat oslavu narozenin i pro její kamarády. Bude jí 7 let. Já spíš přemýšlím nad zábavou, aby se děti nenudili a zas aby si nedělali co chtějí. Říkala jsem si vymyslet pro ně nějaké hry, na pohyb, plnění různých věci a taky mě napadlo, objednat klauna. S tím máte někdo zkušenost? 8-o

  • Tak obě oslavy už pravděpodobně proběhly, ale kdyby se někdy do budoucna hodily někomu další rady a tipy na dětské party, tak sepíšu svoje postřehy. 1. Naplánovat oslavu téměř minutu po minutě, ale netrvat striktně na programu (někdy se děti zabaví na chvíli samy, tak je nenuťte do nějakého programu, jindy zase budou sedět a nevědět co se se sebou, tak v tu chvíli se vytaste se skvělými hrami, 2. Co se týče jídla, já praktikuju zdravé zobání (ovoce, zelenina, ovesné sušenky apod.) a nejlepší je péct a připravovat společně s dětmi, moc je to baví. A co se týče nádobí, je nejlepší koupit někde na netu univerzální papírové či plastové (viz http://www.stil.cz/Produkty/Party-program ) , které můžete, když zbude, použít i další rok, kdy už vaše ratolesti třeba scooby doo bavit nebude, protože bude najednou „trapný“ :D

  • U nás je to každý rok trochu náročnější, jelikož mám 8 letou dceru a 10 letého syna a oba mají narozeniny v červenci :-D . Děláme proto jen jednu oslavu a čím jsou starší, tím už jim to více vadí, protože kluci už začínají mít jiné zájmy než holky. Letos se mi ale podařilo oslavu skvěle vyřešit :-) . Využila jsem pronájem ozvučení z https://rental.economic-service.cz/kategorie-produktu/zvuk/ a půjčila jsem nám mikrofon a velké repráky, tak všichni společně zpívali a tancovali :-) .

  • Dobrý den, mi celá rodina milujeme grilování, a tak každou oslavu manžel rozpálí gril. Na poslední oslavu si na internetových stránkách https://www.avenberg.cz/k93-grilovani koupil gril a všechno na grilování. Už jste něco kupovali v tomhle obchodě? Děti se můžou utlouct po grilované zelenině, která je perfektně ochucená a hlavně křupavá. Podle mě jsou tohle nejlepší oslavy a pokud chcete něco sladkého, tak grilovaný banán je taky velká pochoutka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist