Domácí jogurt
Ahoj holky dělaly jste někdy některá domácí jogurt? Případně jak?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
11.2.2017 20:22
Hlavně je na něj potřeba čerstvé mléko, ne trvanlivé.dodrzovat velmi důsledně hygienu, aby se tam nezanesly nežádoucí bakterie. Kastrol,lžíce sem přelila vroucí vodou.mleko ohřála na cca 40°C a zamíchala z čerstvě otevřeného jogurtu (typ selský nebo řecký) 2-3 lžičky.promichala a dala do jogurtová, aby se udržovala správná teplota. Potom sem měla hotový jogurt za několik hodin, dle typu a tučnosti mléka byla i hustota.ochucovala sem až hotový jogurt.
-
11.2.2017 21:53
Já si pořídila jogurtovač za cca 300kč ve slevě v Lidlu - výprodej a zrovna večer jsem jogurt dlabala.
Převařila jsem mléko od zemědělce, pak schladit, zamíchat jogurt - podle oka dala jsem 1/2 Selského s živou kulturou a dala na 12hodin ve skelničkach do jogurtovače.
Ale jinak tchýně ho celá léta dělala bezjogurtovače, bez peřin.
Zahřát mléko, přidat jogurt s živou kulturou, promíchat a dávala to v tom hrnci na nejnižší stupeň + nadevřené dvířka do trouby.