Domácí jogurt

Otázku položila: OveckaVeru 11.2.2017 20:13

Ahoj holky :) dělaly jste někdy některá domácí jogurt? Případně jak? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura11.2.2017 20:19

    delam, zrovna ted sem je davala do perin na noc :-)
    zahreji mleko (plnotucne cerstve), kdyz ma cca 38-40st tak smicham s jogurtem (hollandie) ve sklenicich - na pul litr mleka asi tak 2 lzice jogurtu - a dam na cca 10h do prerin, aby zustal v teple. tot vse.

  • Hlavně je na něj potřeba čerstvé mléko, ne trvanlivé.dodrzovat velmi důsledně hygienu, aby se tam nezanesly nežádoucí bakterie. Kastrol,lžíce sem přelila vroucí vodou.mleko ohřála na cca 40°C a zamíchala z čerstvě otevřeného jogurtu (typ selský nebo řecký) 2-3 lžičky.promichala a dala do jogurtová, aby se udržovala správná teplota. Potom sem měla hotový jogurt za několik hodin, dle typu a tučnosti mléka byla i hustota.ochucovala sem až hotový jogurt.

  • Já si pořídila jogurtovač za cca 300kč ve slevě v Lidlu - výprodej a zrovna večer jsem jogurt dlabala.
    Převařila jsem mléko od zemědělce, pak schladit, zamíchat jogurt - podle oka dala jsem 1/2 Selského s živou kulturou a dala na 12hodin ve skelničkach do jogurtovače.
    Ale jinak tchýně ho celá léta dělala bezjogurtovače, bez peřin.
    Zahřát mléko, přidat jogurt s živou kulturou, promíchat a dávala to v tom hrnci na nejnižší stupeň + nadevřené dvířka do trouby.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 511 otázek, kterým se dostalo 272 520 odpovědí a 410 413 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist