Domácí marcipán
Ahoj,je tu někdo,kdo dělá marcipán?potřebovala bych poradit...díky.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
31.3.2015 14:19
Dělám mandlovku, něco jako hiuhi je výborná, musí se propracovat pořádně, ale suprově se s ní pracuje.... a když mi zbude a ztuhne, tak ji dam do pytliku do mikrovlnky na pár vteřin a je zas jako nová...
- 150 g sušeného mléka polotučného
- 270 g moučkového cukru
- 30 g ztuženého 100% tuku (nejlépe Omega, ta není moc cítit)
- 50 g světlého medu
- 1 lžička rumu
- 1/2 lžičky mandlového aroma
- 2-3 lžíce vody -
31.3.2015 14:26
Jinak takový ty modelovací kostice na ten obličej a další tvarování se dá koupit v kuchyňských potřebách, ale já jsem je sehnala i u vietnamců, kteří vedou vše, ne jen oblečení a defakto za hubičku... a jde to s nim opravdu luxusně, dřív jsem to doma taky patlala kde čím, ale tohle je fakt super...
-
31.3.2015 16:54
Barva na rasy?? To ses snad spletl a,ne? Barví se potravinářskými barvami a maximálně pro fialovou gencianou a to veelmi opatrně.recept na marcipán mám v denicku.