Dýně Hokkaido
Ahoj, doma mám několik dýní a děti projevili přání, abych jim z toho vyřezala "bubáka" na svíčku. Nevíte čím to udělat nejefektivnějí? Je mi líto nezpracovat takové množství dýně, ale nedaří se mi to vydlabat. Nemáte nějaké tipy? Jak se to dělá, aby tlouška výrobku byla co nejtenčí? Co s tím dál? Jak to zařídit, aby se to nekazilo?
Moc děkuji za odpovědi
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.10.2012 11:56
Chtěla jsem napsat to samé, co Brilla. Souhlas, Hokkaid je na bubáky škoda, nemluvě o tom, že i normálně je krájet třeba na kostičky dá zabrat, natož do nich něco vyřezávat. Dužinu mají silnou, to ztenčit nepůjde. Určitě vzít obyč. dýni. A co týče "výdrže", vloni jsem dělala bubáka dceři z ní, ale až počátkem listopadu, takže už bylo chladněji; zapalovali jsme ji vždy večer po setmění (cca na 3-4h), byla celou dobu na balkoně a vydržela necelé 3 týdny, než se zplesnivělá poroučela.