Extáze

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409319 18.2.2022 10:54

Ahoj, píšu anonymně, tak snad se nebudete zlobit.
Je mi 20 a přítelovi 21, žijeme spolu a chodíme na vysokou školu. Jsme spolu rok a vše bylo úplně dokonalé až do dnešního pondělí, kdy byl přítel na akci a protože ho stáhli kamarádi, zkusil extázi. Nevyčítám mu to, ale nelíbí se mi to a v žádném případě ho v tom nepodporuji.
Co se ale děje je to, že první den po akci to bylo ještě ok, ale teď poslední dny to je takové, že má stavy deprese, nevidí štěstí, a říká že ani necítí lásku.. což mi dost láme srdce, ale podle mě je problém v tom, že má teď dočasně nízkou hladinu serotoninu apod. právě kvůli extázi.. protože do té doby bylo vše ok. Snažíme se, ať hodně spí, jí, dnes jsme měli i sex, tak doufám, že se mu ty hormony vrátí a bude zas vše v pořádku.. myslíte, že ta droga může mít opravdu až takovýhle dopad? Jsem z toho úplně v šoku a nepřeji si kvůli tomu skončit vztah.
Poprosím o úctu, sama z této situace nejsem nadšená, ale potřebuji pomoc, proto mě prosím neodsuzujte.
Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack18.2.2022 11:28

    Pokud se jednalo jen o ojedinělou situaci a nestane se z toho pravidelné užívání, nebála bych se toho, že by se situace neměla vrátit do normálu. Držím palce. :-)

  • macicekkajik18.2.2022 12:08

    Každý reagujeme na drogy jinak. A je dost možné, že přítel na jednorázové užití extáze takto zareagoval. Určitě to bude za pár dní dobré, až se z těla extáze úplně dostane a pro příště alespoň ví, že to nemá dělat. A rozcházet se k vůli tomu je hloupost. Bude zase vše dobré.

  • Extáze způsobuje velké uvolnění serotoninu v mozku, to je hormon stojící za pocity lásky a štěstí. Po tom, co extáze přestane účinkovat, je normální, že chvíli trvá, než se hormon opět doplní a hladina vyrovná (záleží taky, jak velkou dávku si dal). Postupně se to tedy vrátí samo do normálu.
    Je dobře že ho v tom nepodporuješ, ale taky bych se kvůli jednomu úletu s přítelem nerozcházela, v mládí prostě lidi rádi experimentují a extáze zas taková "hrůza" není, spíš ať už nezkouší nic tvrdšího. :))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 424 otázek, kterým se dostalo 272 168 odpovědí a 410 159 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist