Hodí se dlouhé šaty pro hosta na svatbu?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41757 11.5.2014 11:58

Ahoj holky,
jsem pozvaná na svatbu sestry mého přítele. Je to jeho nevlastní sestra, mají společného otce, ale žijí v jednm městě a hodně se stýkají. Já si budu muset pořídit na tuhle příležitost šaty a přemýšlím o dlouhých. Myslíte, že se to hodí jít jako svatební host v dlouhých šatech. Nejsem si jistá, jestli je to vhodné... ale dlouhé se mi líbí daleko víc jak koktejlky. Samozřejmě by byly spíše jednoduché, žádná honosná róba, ale i tak. Strašně se mi líbí tyhle: http://www.jjshouse.com/de/A-Linie-Princess-Linie-Herzausschnitt-Bodenlang-Chiffon-Brautjungfernkleid-Mit-Ruschen-007037166-g37166 ale to je už asi trochu moc, co? Navíc ani nejsem z rodiny, tak se to asi moc nehodí jít v dlouhých šatech??? Poraďte, co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • souhlasíms tím, že záleží na druhu svatby. ale také bych se poptala, jaké svatebmí šaty bude mít nevěsta. ne každá nevěsta je v bílém nebo smetanovém.
    tyto šaty jsou krásné, ale obávám e, aby jsi opravdu nevěstu nezastínila 8-. navíc pokud by třeba nevěsta měla šaty krátké, tak by jsi ty vynikala. klidně bych se nevěsty zeptala, zda jí tyto šaty budou vhod, aby se pak třeba i necítila dotčeně nebo zahanbeně - když by měla jen velmi jednoduché šaty.

  • Záleží na druhu svatby. Na větší svatby se podle etikety hodí dlouhé slavnostnější šaty, na malou svatbu kostýmek nebo decentní kratší šaty.
    Ale za sebe tvrdím, že důležitější je, aby šaty nebyly bílé a nezastiňovaly nevěstu ;-)

  • Šaty jsou krásné, myslím si že dlouhé šaty být mohou ale ne bílé nebo světlé co nemají daleko do bílé když už jsou dlouhé, aby šlo pořádně poznat kdo je nevěsta

  • Ahoj, šaty jsou nádherné a určitě si je vezmi. Nejsou nijak extra honosné a načančané, ale jsou opravdu moc hezké, jednoduché a elegantní. Loni jsem byla na svatbě a sestra ženicha měla také dlouhé, takové výrazné hodně barevné a byla nekrásnějším hostem na svatbě. Být Tebou, tak do nich jdu:-)

  • Saty to jsou moc hezky a podle me se na svatbu hodi. Ovsem, ujistila bych se, ze se nevesta bude vdavat opravdu v bilem, aby se nepovedlo, ze budete mit na sobe saty v podobne barve. Tady jsem nasla par rad, co si na svatbu vzit. http://obleceni-svatebnich-hostu.svatba.cz/

  • mám asi stejný problém :) mám ,,normální´´ postavu, žádný hubeňour, ale žádný puclík.... :-D ale klasicky nejsem se svou postavou až tak spokojena, že bych vlezla do nějakých mini šatů apod... vdává se mi kamarádka a taky nevím zda krátké či dlouhé... mám vybrane černé dlouhé ,,obyč´´ šaty..ale nevím zda do nich jít, pač pořizovat si šaty ,,jen´´ na obřad a pak se jede na objednanou chatu kde bude hostina, ubytování a zábava :/ tak taky nevím co zvolit...ale TVOJE ŠATY jsou pěkné ...být tebou bych si je asi taky vzala :-D :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist