Holandská omáčka - spěchá :D
ahojky všem, mám dotaz. Trochu změna . Manžel si poručil dnes k obědu chřest (a v receptu, který mi řekl, že by moc rád dnes ochutnal)je holandská omáčka. Prosím, víte, jak ji udělat? Snažím se najít recept někde po internetu, ale nějak se mi nedaří. a tak mě napadlo optat se tady, mezi babama )). Děkuji moc.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.5.2010 10:42
Ahoj zkoušela jsem různé odkazy na webu a nejvíce se mi osvědčilo toto. Fakt ňamka Snad ti to trochu pomůže (a omlouvám se za zkopírování z onoho webu) - Z oloupaného chřestu odřízneme dřevnaté konce a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 10 minut. Mezitím rozehřejeme máslo a necháme zpěnit. Smícháme žloutky, bílé víno, vývar a citrónovou šťávu a ve vodní lázni při nízké teplotě vyšleháme v krém. Za stálého míchání do něj po kapkách přidáváme rozehřáté máslo. Přidáme nasekané bylinky. Už nenecháváme vařit, aby se nesrazila. Chřest podáváme přelitý omáčkou.
Ingredience : 2 kg chřestu, sůl, 250g másla, 4 žloutky, 4 lžíce bílého vína, 25 ml zeleninového vývaru, nasekané čerstvé bylinky ( petrželka, kopr, libeček, celerová nať)